Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Mirasçılar dikkat: Ölüm halinde kredi kartı borçlarınız ne olacak?

Kredi kartı borçları, kişinin vefat etmesi durumunda otomatik olarak silinmez. Vefat eden kişinin borçları, mirasından ödenir ve bu, mirasçıların alacakları varlıkları etkileyebilir. Borçlar, miras paylaşımından önce ödenmesi gereken mali yükümlülüklerdir.

Mirasçılar dikkat: Ölüm halinde kredi kartı borçlarınız ne olacak?

Kredi kartı borcunuzun ve diğer mali yükümlülüklerinizin ne olacağı; yaşadığınız ülkenin yasal düzenlemelerine, mal varlığınızın miktarına ve eşinizin kredi kartında ortak hesap sahibi olup olmadığı gibi faktörlere bağlıdır.

Birçok kişi, öldüğünde borçlarının otomatik olarak silineceğini düşünür, ancak bu yaygın bir yanılgıdır. Kredi kartı borçları ise bu istisnalar arasında yer almaz ve borcun ödenmesi gerekir. Ödenmemiş kredi kartı borcu, vefat eden kişinin mirasından tahsil edilir ve bu da mirasçılara kalan varlıkların azalmasına neden olabilir.

Sözcü gazetesinden Nesli Leyla Şenol'un haberine göre vefat ettiğinizde, kredi kartı borcunuz varsa, bu borç mirasınızdan ödenir. Miras, sahip olduğunuz taşınır ve taşınmaz varlıklar, banka hesapları ve diğer maddi değerler anlamına gelir. Ölümün ardından mal varlığınız, hukuki bir süreç olan veraset yoluyla mirasçılara devredilir. 

'KREDİ KARTI BORCU DOĞRUDAN MİRASÇILARA DEVREDİLMEZ'

Çoğu durumda, ölen kişinin vasiyetinde belirtilen vasiyetname uygulayıcısı, borçların ödenmesinden sorumlu kişidir. 

Vefatınız durumunda, kredi kartı borcunuz da dahil olmak üzere tüm mali yükümlülükleriniz mirasınızdan karşılanır. Kredi kartı borcu, doğrudan mirasçılarınıza devredilmez, ancak borcun ödenmesi mirasın paylaşılmadan önce yapılmasını gerektirir.

Kredi kartları, bireylerin kişisel harcamalarını finanse ettiği bir araç olduğundan, hayat sigortası genellikle bu borcu kapsamaz. Ancak, sigorta poliçenize kredi kartı borcu teminatı eklenmişse, vefat durumunda borç sigorta şirketi tarafından karşılanabilir.



Haber Kaynağı : 12punto

kredi kartı kredi kartı borcu