Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Moody's'ten asgari ücret uyarısı

Türkiye'nin görünümünü pozitife çevirmesi beklenen kredi derecelendirme kuruluşu Moodys'ten asgari ücret uyarısı geldi.

Moody's'ten asgari ücret uyarısı

Türkiye'nin kredi notunun pozitife çevrilebileceği mesajı veren Moody's'in raporunda asgari ücret zammı, fiyat artışları ve büyümenin yavaşlamasının enflasyon baskısını artırdığı yönünde bir not yer aldı.

"POZİTİF" SİNYALLERİ VERİLMİŞTİ

Moody's "Sıkı parasal duruşun sürdürülmesi ve ücret anlaşmalarının TCMB'nin enflasyonu önemli ölçüde düşürme hedefiyle uyumlu olması durumunda görünüm pozitife çevrilebilir" açıklamasını geldi.

Moody's Investors Service, Türkiye için "Kredi Görüşü" raporu yayınladı. Moody's raporunda "Türkiye'nin not görünümü durağandır. Ortodoks para politikasına dönülmesi kesinlikle olumludur" değerlendirmesini yaptı.

"ENFLASYON RİSKİ"

Moody's'in raporu şu şekilde:

"Manşet enflasyonun yakın vadede daha da yükselmesi muhtemeldir ve enflasyon beklentileri çok yüksek kalmaya devam etmektedir. Yakın vadedeki en önemli risk, talep kaynaklı enflasyonist baskıları daha da artırabilecek aşırı ücret artışlarıdır. Daha geniş kapsamlı ücret anlaşmaları için bir ölçüt teşkil eden asgari ücret genellikle her yılın Ocak ayında artırılmaktadır. Büyümede keskin bir yavaşlama başka bir risk oluşturmaktadır Çünkü bu durum, önceki alışılmışın dışındaki politikalara geri dönülmesi riskini artıracaktır."


Haber Kaynağı : 12punto

asgari ücret Enflasyon kredi notu Moody's Türkiye