Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Prof. Dr. Duran Bülbül'den ekonomi yönetimine çağrı: '3 trilyon tasarrufunuz olacak'

İktisatçı ve 12punto yazarı Prof. Dr. Duran Bülbül, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 'tasarruf' açıklamasına yanıt verdi. Bülbül, kamuda yapılacak yüzde 10'luk kısıtlama ve vazgeçilen vergilerin tahsiliyle 3 trilyonluk tasarruf yapılabileceğini söyledi.

Prof. Dr. Duran Bülbül'den ekonomi yönetimine çağrı: '3 trilyon tasarrufunuz olacak'

12punto yazarı ve iktisatçı Prof. Dr. Duran Bülbül, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bugünü işaret ederek; "Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımızla birlikte tasarruf verimlilik paketini açıklayacağız" açıklamasına yanıt verdi. 

Now TV'de Gülbin Tosun'a konuşan Prof. Dr. Bülbül, "Sadece bütçe ödeneklerinde; kamu yatırımları, taşıt alım ve kiralama ihalelerinde yüzde 10 kısıtlamaya gidiyoruz deseler tam 1 trilyon 100 milyar lira tasarruf mümkün" dedi.

Prof. Dr. Bülbül ayrıca, "Vazgeçilen 2,2 trilyon vergiyi o şirketlerden bir alsanız 3 trilyon birden tasarrufunuz olacak ve adeta yaşam savaşı veren atanmamış öğretmen ve doktorlara dokunmak zorunda kalmayacaksınız" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf ve tedbir paketinin pazartesi günü açıklanacağını duyurdu. Şimşek, ekonomi programının geçiş dönemi içerdiğini belirterek, "Nihai amacımız sürdürülebilir yüksek büyüme" dedi.

Vergileri artırmayacaklarını vurgulayan Şimşek, "Enflasyon kalıcı bir şekilde aşağı gelecek" şeklinde konuştu.



Haber Kaynağı : 12punto

kamuda tasarruf Ekonomik tasarruf Mehmet Şimşek Duran Bülbül