Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Rakam verdi! Memurun ve emeklinin temmuz zammı ne kadar olacak?

Memur- Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Temmuz'da memur ve memur emeklisinin alacağı zamma ilişkin konuştu. Yalçın, Toplu sözleşmede belirlenen zam oranıyla birlikte memur ve memur emeklisinin temmuz zammının yüzde 20'ye ulaşacağını belirtti.

Rakam verdi! Memurun ve emeklinin temmuz zammı ne kadar olacak?

Yılın ilk dört ayında enflasyon farkı yüzde 3,23 oldu. Memur- Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, enflasyon farkının 6 ayın sonunda yüzde 10'u bulacağını söyledi. Toplu sözleşmede belirlenen zam oranıyla birlikte memur ve memur emeklisinin temmuz zammının yüzde 20'ye ulaşacağını belirtti. Ancak önemli olanın enflasyonu kontrol altına almak olduğunu söyledi.

NTV'den Sibel Can'a konuşan Yalçın, "Beklentimiz enflasyonun aşağı çekilmesidir çünkü bu artan şey bizim alım gücümüzü artırmıyor. Bizim cebimizdekini artırıyor gibi gözüküyor ama aslında alım gücümüz düşüyor." değerlendirmesinde bulundu.

İŞÇİ VE BAĞKUR EMEKLİSİ NE KADAR ZAM ALACAK?

Yılın ilk 4 ayında enflasyon yüzde 18,72 olarak gerçekleşti. Buna Mayıs ve Haziran enflasyonunun eklenmesiyle zam oranları netleşecek.

Merkez Bankası'nın nisan ayı Piyasa Katılımcıları anketinde enflasyon tahmini mayıs için yüzde 3, haziran ayı için yüzde 2,54 oldu.

Bu tahminler gerçekleşirse ilk 6 aylık enflasyon yüzde 25 olacak da SSK ve Bağ-Kur emeklisine bu oranda zam yapılması anlamına geliyor.



Haber Kaynağı : 12punto

memur emeklisi Emekli Emekli Memur Sen