Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Seçim öncesi emekliye ek zam iddiası: Şeref Oğuz en düşük emekli maaşı için rakam verdi!

Emekli maaşlarına yapılan son zamları değerlendiren gazeteci Şeref Oğuz, en düşük emekli maaşını alan yaklaşık 6 milyon emekliye seçim öncesi zam yapılmasını beklediğini açıkladı. Oğuz, net rakam vererek, "Bu sorun yüzde değil rakamla çözülecek" dedi.

Seçim öncesi emekliye ek zam iddiası: Şeref Oğuz en düşük emekli maaşı için rakam verdi!

Memur ve memur emeklilerine verilecek zam oranı yüzde 49,25 olarak belirlenirken, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinde ise bu rakam yüzde 37,57 oranında kaldı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca emeklinin beklediği ek zam oranını yüzde 5 olarak duyurdu.

2024 yılını emekli yılı olarak ilan eden Erdoğan, en düşük emekli maaşının da 7 bin 500 TL’den 10 bin TL’ye yükseldiğini açıkladı.

Sefalet ücretine mahkum edilen milyonlarca emekli iktidarın zam kararına tepki gösterirken, gazeteci Şeref Oğuz yerel seçimden önce emekli maaşına zam beklediğini söyledi.

En düşük emekli maaşının 10 bin liraya yükseltilmesinin, bu ücreti alan 6 milyonun üzerinde emekli için büyük bir hayal kırıklığı olduğunu söyleyen Oğuz, "Emekli de acıkabiliyor, iştahı çalışandan da düşük değil. Bu miktarlarla geçinebilmeleri mümkün değil. Özellikle 10 bin TL maaş alan emekliler ciddi rahatsızlık duyuyor. Bu işin prensibini söylüyorum; en düşük emekli maaşı alanların sorununu yüzde zamlarla çözemezsiniz" diye konuştu.

'MART AYINDA BİR DÜZELTME BEKLİYORUM'

Ekonomim'in haberine göre, seçimler öncesinde, özellikle en düşük emekli maaşı alanlara zam yapılmasını beklediğini aktaran Oğuz, "Mart ayında, seçim öncesinde ben bir düzeltme bekliyorum. Çünkü bu 6 milyon emekli oy veriyor! Bu emeklilerimizin maaşlarının, TÜRK-İŞ'in 2023 Aralık ayında açıkladığı açlık sınırı olan 14 bin 431 TL'ye yükseltileceğini düşünüyorum. Tabii burada keskin bir bıçak da var, mesela 10 bin 2 TL alanlar ne olacak? Yani tüm emekliler için kademeli bir artış da gündeme gelebilir. Hükümetin tüm alternatifleri değerlendireceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynağı : 12punto

Ekonomi Emekli emekli maaşı en düşük emekli maaşı Şeref Oğuz yerel seçim Ekonomi haberleri