Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Selçuk Geçer’den çarpıcı dolar yorumu! ‘Pek hayra alamet değildir…’

Kendisine ait YouTube kanalında döviz kuruna ilişkin değerlendirmelerde bulunan ekonomist Selçuk Geçer, "Dolar kuru düşmüyor arkadaşlar, 32,27 TL ile 32,80 TL arasında yüzdelik bir fark yok" dedi. Selçuk Geçer ayrıca, "Bu tür durgunluklar pek hayra alamet değildir. Dolar düşüyor demek için doların bir anda 27 TL olması gerek" ifadelerini kullandı.

Selçuk Geçer’den çarpıcı dolar yorumu! ‘Pek hayra alamet değildir…’

Ekonomist Selçuk Geçer, kendi YouTube kanalında döviz kuruna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Geçer, dolar kurundaki sürekli değişimin analizini yaparken Kapalıçarşı ve Bankalararası Piyasa arasındaki fiyat farkının gerçek durumu yansıtmadığını vurguladı.

Selçuk Geçer, dolar kurundaki istikrarsızlığı değerlendirirken 32,27 TL ile 32,80 TL arasındaki farkın çok önemli olmadığını belirtti. Geçer, "Doların anlık değişimleri genellikle normal dalgalanmalar olarak nitelendirilebilir. Şu anki durum ise durgunluk olarak değil, daha çok bir düz çizgi hareketi olarak görülebilir" dedi.

"HAYRA ALAMET DEĞİL"

“Bu tür durgunluklar pek hayra alamet değildir" diyen Geçer, "Dolar düşüyor demek için doların bir anda 27 TL olması gerek” ifadelerini kullandı.

Geçer, önceki açıklamalarında doların ani yükselmesinden kaçınılması gerektiğini vurgulayarak, "Bir gün uyandığınızda büyük değişimlere tanık olabilirsiniz. Ancak doların istikrarlı bir şekilde 60 TL seviyesine gerilemesi ve piyasayı sarsmadan hareket etmesi daha sağlıklı olacaktır" şeklinde konuşmuştu. Geçer'e göre, doların gerçek değeri 60 TL civarında.

DOLARDA SON DURUM

Serbest piyasada dolar 32,26 TL'den alınırken, 32,27'den satılıyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Ekonomi Selçuk Geçer dolar dolar kuru Döviz