Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

SGK Uzmanı Özgür Erdursun’dan asgari ücret tahmini: Dolar bazında en yüksek seviyeyi görecek

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplantısından sonra asgari ücret zammına ilişkin tahminini paylaştı.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun’dan asgari ücret tahmini: Dolar bazında en yüksek seviyeyi görecek

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısı gerçekleşti.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren toplantıda rakam telaffuz edilmezken, TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, "Bugün milyonlarca kişinin gözü kulağı bugünkü toplantıdaydı. Bugünkü toplantılarımızda herhangi bir ücret konusu görüşülmedi. Pazartesi saat 13.30'da tekrar bir araya gelinecek. TÜRK-İŞ olarak ücret söyleme şansımız yok ücret söylersek bağlanır kalırız. İşveren tarafından ücret gelecek ki değerlendirme yapacağız. Şu an ücret söylemenin anlamı yok" dedi.

ÖZGÜR ERDURSUN'DAN ASGARİ ÜCRET TAHMİNİ

Asgari ücret zammı için gözler 18 Aralık’taki ikinci toplantıya çevrilirken, Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, yapılacak zamla birlikte asgari ücretin 17 bin TL'yi aşacağını öne sürdü.

Halk TV canlı yayınına katılan Erdursun, "Asgari ücret dolar bazında en yüksek seviyesine ulaşır. 580 doların üstüne çıkar" diye konuştu.

Erdursun sözlerini şöyle sürdürdü;

"Bu dönemde asğari ücreti yılda bir defa zam yapılmaz. Enflasyonun bu kadar yüksek olduğu bir dönemde bu çok mümkün olmaz. Biz şu anda 2024'ün enflasyonunun ne olacağını bilmiyoruz. Seçime giderken hükümetin eline bir koz geçmiş durumda. Hükümetin zor bir süreci gibi görünse de aslında fırsat dönemi. Maaşları artırıp, insanlar ekonomik sıkıntı içindeyden maaşları artırmak hükümetin yararına olur. Seçimden sonrasını vatandaş tabii bilemez. Asgari ücrete yüzde 50, belki bir miktar üzerinde artış olabilir. Hükümet emeklilere de zam yaparak seçime gidecek. Bunu fırsata çeviremezlerse de muhalefetin eline koz geçer. Böyle bir dönemi yaşıyoruz."



Haber Kaynağı : 12punto

asgari ücret Asgari Ücret Tespit Komisyonu Özgür Erdursun