Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

SGK uzmanı zamlı asgari ücret ve emekli maaşını hesapladı

SGK Uzmanı Emin Yılmaz, katıldığı bir canlı yayında asgari ücret ve emekli maaşıyla ilgili tahminlerde bulundu.

SGK uzmanı zamlı asgari ücret ve emekli maaşını hesapladı

Yüksek enflasyon, dolar kuru ve hayat pahalılığı Türk Lirası’nı her geçen gün eritirken, milyonlarca çalışan gözünü yıl sonunda yapılacak asgari ücret zammına çevirdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon tahminini güncellemesinin ardından 2024 yılındaki asgari ücret ve emekli maaşları için yeniden hesaplar yapılmaya başlandı.

SGK UZMANI CANLI YAYINDA HESAPLADI

SGK Uzmanı Emin Yılmaz milyonlarca asgari ücret çalışanının beklediği asgari ücret ile SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşları için canlı yayında rakam verdi.

Son verileri değerlendirerek SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşına yönelik hesaplama yapan Yılmaz, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında “Bugüne kadar olan, yani dört aylık enflasyon verisiyle şu anki rakamımız, devamında yıllık enflasyon yüzde 65 olursa yüzde 37'lik bir zamla 10 bin 332 lira, üst tahmin olan yüzde 68 olursa da yüzde 40'lık bir zamla 10 bin 521 liraya ulaşacağını şimdiden söyleyebiliriz” diye konuştu.

"ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 40-50 ARASINDA ZAM GELEBİLİR"

Yılmaz ayrıca asgari ücret tahmini de dile getirdi. Zamlı asgari ücret için 16 bin ila 17 bin bandında bir rakam beklediğini belirten Yılmaz, "Asgari ücrete kabaca yüzde 40 ila 50 arasında bir zam geleceğini söyleyebiliriz” dedi.



Haber Kaynağı : 12punto

SGK Uzmanı Emin Yılmaz asgari ücret Emekli emekli maaşı