Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Taahhüdü olanlar 1 Nisan'a dikkat! Telefon faturalarına zam mı gelecek?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) 1 Nisan’da tavan fiyatları açıklayacak. Bu gelişmenin ardından telefon faturalarına zam yapılması bekleniyor.

Taahhüdü olanlar 1 Nisan'a dikkat! Telefon faturalarına zam mı gelecek?

Telefon faturaları son 1 yılda yüzde 150 oranında arttı. 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ise 1 Nisan’da tavan fiyat açıklayacak.

Sabah'ın aktardığına göre, BTK tarafından 1 Nisan'da açıklanacak yeni azami ücret tarifesi sonrası da operatörlerin yeni tarife ve paket fiyatlarına zam yapması bekleniyor.

YENİ ZAM BEKLENİYOR 

BTK, operatörlerin konuşma ve SMS ücretlendirmesine her yıl nisan ve ekim olmak üzere 6 ayda bir yayınladığı "Mobil Elektronik Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesi" ile tavan sınırlaması getirirken, internet ücretleri için ise Elektronik Haberleşme Kanunu çerçevesinde serbest piyasa koşulları işletiliyor.

Bu sebeple operatörler esas zamlı tarifeleri internet paketleri için uyguluyor.

TAAHHÜDÜ OLANLAR DİKKAT!

Ekim 2023'te yurtiçi aramanın dakikasını 2.45 TL, yurtdışı aramanın dakikasını 24.57 TL ile sınırlayan BTK, yurtiçi SMS fiyatını ise 1.75 TL olarak belirlemişti. Şimdi 1 Nisan'da konuşma dakika ve SMS tavan fiyatlarının artırılması beklenirken, bu tarihten sonra taahhüdünü uzatmak isteyenler yeni zamlı paketlerle karşılaşabilecek.

Bu nedenle taahhüdü yaklaşanların zamdan etkilenmemek için yeni tarife ve paket taahhüdünü 1 Nisan'a kadar yapması gerekiyor. 


Haber Kaynağı : 12punto

operatör BTK zam