Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Temmuz'da emekli maaşı ne kadar olacak? Uzman isim açıkladı...

Sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel, Temmuz ayında emekli maaşlarına gelecek zam oranını açıkladı. Peki Temmuz ayında emekli maaşı ne kadar olacak? En düşük emekli aylıklarına da zam gelecek mi? İşte ayrıntılar...

Temmuz'da emekli maaşı ne kadar olacak? Uzman isim açıkladı...

İktidarın seçim öncesi emeklilere sırt çevirmesi, yaşanan yenilgiden sonra da iyice umutsuzluğa neden oldu.

Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında geçim mücadelesi veren emeklilerin aldıkları maaş, konut kiralarını dahi karşılayamaz oldu.

Peki enflasyonu ileri sürerek asgari ücretlilere Temmuz ayında ara zam yapılamayacağını açıklayan iktidar kanadı, emekli maaşlarına zam yapacak mı? 

Konuyu Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel, TELE 1 ekranlarında değerlendirdi.

'Gün Ortası' programına konuk olan Tezel, Ülkü Çoban’ın “Emeklilere temmuz ayında ne kadar zam gelmesi olası? Önümüzdeki tabloya baktığımızda tabii daha yine önümüzdeki ayların verileri de o tablonun içerisine eklenecek” sözlerine yanıt veren Tezel, şunları söyledi:

'ZAM DEĞİL FARK VERİLECEK'

Geçen hafta bunu yüzde 25 tahmin etmiştik. Şu anda ilk 4 ay yüzde 18.77 oldu. Daha mayıs ve haziran enflasyonu belli değil. Ama karşımızda TÜİK var. Bu ara Merkez Bankası ve Maliye Bakanlığı da enflasyonu biliyorsun 60 civarında tutacaklarını söylemişlerdi. Şu anda 69.80 oldu, 70 oldu. Ha bu da TÜİK’in enflasyonu. Yani TÜİK’in önümüzdeki ay enflasyonu 1.9, bir sonraki ay 1.2 açıklayacağını tahmin ediyorum.

'10 BİN LİRAYA ZAM YOK'

Bu da yüzde 25’e geliyor. Yüzde 25 gibi temmuz ayında SSK ve Bağkur emeklilerine fark verilecek, zam demiyorum buna bak zam yok. 6 ayda kaybettikleri, enflasyondan yitirdikleri emekli maaşının karşılığı verilecek. Bu memur emeklilerine yaklaşık yüzde 14’e tekabül ediyor, yüzde 14 alacaklar. Şu an için. Nisan ayı itibariyle. Mayıs ve haziranı da koyarsak onlar da yüzde 18 gibi bir şey alacaklar. Yani yüzde 25’e yakın bir zam alacak SSK ve Bağkur emeklileri. Ama açıklayalım yine; 10 bin liraya zam yok. Yani 10 bin liraya yüzde 25 yok.


Haber Kaynağı : 12punto

emekli maaşı en düşük emekli maaşı Emekli Ali Tezel