Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

TÜİK mart ayı enflasyonu açıkladı! Şeref Oğuz: 'Rakamlara eziyet etmeye devam ediyor'

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mart ayı enflasyonu yüzde 3.16 olarak açıklarken; ENAG yüzde 5.68 olarak açıkladı. Şeref Oğuz Sözcü TV Ebru Baki ile Para Politikası programında TÜİK ve ENAG'ın verilerini değerlendirdi. Oğuz, "TÜİK verileri rakamlara eziyet ediyor" dedi.

TÜİK mart ayı enflasyonu açıkladı! Şeref Oğuz: 'Rakamlara eziyet etmeye devam ediyor'

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mart ayı enflasyonu yüzde 3.16 olarak açıklarken; ENAG yüzde 5.68 olarak açıkladı. Şeref Oğuz, Sözcü TV Ebru Baki ile Para Politikası programında TÜİK ve ENAG'ın verilerini değerlendirdi.

Oğuz, değerlendirmesinde TÜİK verilerine güvenmediğini dile getirdi. 

Oğuz'un konuşmasında öne çıkanlar şu şekilde:

"TÜİK rakamlara eziyet etmeye devam ediyor. ENAG'la arasındaki farktan dolayı söylemiyorum. Çarşı-pazar başka bir şey söyler TÜİK başka bir şey söylüyor. Halk başka bir şey söylüyor TÜİK başka bir şey söylüyor. Emekli 'ben açım' diye haykırıyor. Hükümet sana fazla verirsem dipsiz kuyu olursun eğitimi batıramam, buradaki ikincil kurum burada da karşımıza çıkıyor.

ENAG'ın yöntemini bilmediğim için, tedbirli bakıyorum. TÜİK'e inanmıyorum çünkü TÜİK rakamlara eziyet ediyor. İTO'nun Tüketici Endeksi'nin verisini her 7 kişiden birinin de  İstanbul'da yaşadığı için daha gerçekçi buluyorum. Yüzde 4 civarında aylık söyledi. 

TÜİK'in rakamlarıyla hükümeti kandırdığı sürece, hükümetin çürüttüğü kurumlardan biri de TÜİK olduğu için ona yanlış enformasyon vererek bundan sonra alıncak olan ekonomik tedbirlerin de yanlış olmasına sebebiyet veriyor"

 


Haber Kaynağı : 12punto

Şeref Oğuz Enflasyon TÜİK ENAG