Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Türkiye'nin kredi notunda iyileşme

Türkiye'nin Kredi ödeyebilme durumunu gösteren ve risk primi olarak adlandırılan beş yıllık kredi temerrüt takası (CDS) açıklandı. Buna göre, 5 yıllık CDS’i, 276 baz puana kadar gerileyerek Şubat 2020'den bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Türkiye'nin kredi notunda iyileşme

Türkiye'nin kredi ödeyebilme durumunu gösteren ve risk primi olarak adlandırılan beş yıllık kredi temerrüt takası (CDS), bugünkü işlemlerde 276 baz puana kadar geriledi ve böylelikle Şubat 2020 tarihinden bu yana en düşük seviyeyi görmüş oldu. 

Türkiye 5 yıl CDS primi, güne 285 baz puandan başlamıştı.

OLUMLU DEĞİŞİKLİKLER

Analistler, Türkiye'nin CDS'inde devam eden gerilemeyle uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının da Türkiye'nin kredi notunda artış ve kredi notu görünümünde de olumlu değişiklikler yaptığını vurgulayarak, bunun da yatırımcıların Türkiye ekonomisine artan güveni ortaya koyduğunu söyledi.

KARAHAN NE DEMİŞTİ?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, bugün gerçekleştirdiği 'Enflasyon Raporu 2024-II' sunumunda Türkiye'nin kredi risk primiyle ilgili olarak şunları söylemişti:

"Mevcut politika bileşimi, Türkiye’ye yönelik risk algısının iyileşmesini ve risk priminin düşmesini sağlamıştır.

Türkiye’nin risk primindeki iyileşme, yılbaşından itibaren yavaşlamıştır. Artan döviz kuru oynaklığı ve rezerv görünümündeki bozulma, mart ayında risk algısını zayıflatmıştır.

Mart ayı içerisinde aldığımız kararlar ile sıkı para politikası duruşumuz pekiştirilmiş, uyguladığımız politikalara olan güven artmış ve rezerv görünümü iyileşmiştir. Bu gelişmelerle risk primi, yeniden 300 baz puan seviyesinin altına gerilemiştir."


Haber Kaynağı : 12punto

Enflasyon Raporu 2024-II kredi notu Türkiye