Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Ünlü ekonomistten emekliye ek zam iddiası! 'Zam bekliyorum' diyerek tarih verdi

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, katıldığı bir canlı yayında seçim öncesi emeklilere ek zam yapılacağını iddia etti.

Ünlü ekonomistten emekliye ek zam iddiası! 'Zam bekliyorum' diyerek tarih verdi

Memur ve memur emeklilerine verilecek zam oranı yüzde 49,25 olarak belirlenirken, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinde ise bu rakam yüzde 37,57 oranında kaldı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca emeklinin beklediği ek zam oranını yüzde 5 olarak duyurdu.

2024 yılını emekli yılı olarak ilan eden Erdoğan, en düşük emekli maaşının da 7 bin 500 TL’den 10 bin TL’ye yükseldiğini açıkladı. Hayal kırıklığına uğrayan milyonlarca emekli sefalet ücretine mahkum edildi.

AKP’nin yerel seçimlerden önce tüm emeklileri kapsayacak şekilde ek zam yapacağı iddia edilirken, konuyla ilgili ekonomist Evren Devrim Zelyut'tan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Sözcü TV'deki canlı yayında konuşan Zelyut "Enflasyon yükseliyor, yabancı sermaye gelmiyor, kuru tutamıyoruz. Kuru tutamadığımız için de maaliyetler sanayide yukarı gidiyor." dedi.

"MART BAŞINDA ZAM BEKLİYORUM"

"Mart başında zam olacak mı?" sorusuna yanıt veren Zelyut "O yüzden ben Mart ayı başında bir zam olabileceğini bekliyorum. Bu ortamda Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na oy geçişi engellenmek istenecektir." diye konuştu.


Haber Kaynağı : 12punto

Emekli emekli maaşı en düşük emekli maaşı Evren Devrim Zelyut,