Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087
/ekonomi/video-meclis-bahcesine-tezgah-kurdular-yurttas-cigerin-adini-unuttu-tbmmyi-kokusu-sardi-10591

Meclis bahçesine tezgah kurdular: Yurttaş ciğerin adını unuttu, TBMM'yi kokusu sardı

TBMM Genel Kurulu'nda 2024 yılı bütçe görüşmeleri 3. gününde bir gelenek haline gelen yöresel lezzetlerin Meclis'e taşınması bu yıl da devam etti. AKP Diyarbakır Milletvekili Suna Kepoğlu TBMM Üyeler lokantasının bahçesine seyyar tezgah kurdurdu. Meclis'i ciğer kokusu sardı. Peki yurttaş kırmızı et ve ciğer alabiliyor mu? İşte ayrıntılar..

TBMM Genel Kurulu'nda 2024 yılı bütçe görüşmeleri 3. gününde devam ediyor.

T24'ten Namık Durukan'ın haberine göre; bütçe görüşmeleri sürerken Meclis lokantasından taşan ciğer kokusu tüm Meclisi sardı. 

AKP Diyarbakır Milletvekili Suna Kepoğlu, Diyarbakır’dan özel olarak yaptırdığı seyyar ocağı TBMM Üyeler lokantası bahçesine kurdu.

Diyarbakır’dan özel olarak Ankara’ya gelen ustaların pişirdiği ciğerlerin dumanı ve kokusu bütün Meclis’i sardı. Zaman zaman Ocağın başına geçerek kendisi de çiğer pişiren Kepoğlu ayrıca servis de yaptı. Ciğer yemek için Meclis lokantasını dolduran misafirlere yüzlerce kilo ciğer ikram edildi.

"MECLİS DİYARBAKIR KOKUYOR"

Ciğerin hangi şehire ait olduğuna yönelik tartışmalara son noktanın konulduğu ve Diyarbakır’a ait olduğunun tescillendiğini belirten Kepoğlu, ‘İkram için niçin ciğeri seçtiniz' sorusunu şöyle yanıtladı:

"Ciğerin Diyarbakır’a ait olduğu tescil edildi. Ciğer Diyarbakır’a aittir. Bütçenin üçüncü günü nedeniyle Diyarbakır’ı tanıtma amacıyla ciğeri, kadayıfı ve meftunesini milletvekillerine tattırmak istedik. Ciğerler ve ustalar Diyarbakır’dan geldi. Şu anda Meclis Diyarbakır kokuyor."

YURTTAŞ KIRMIZI ETE VE CİĞERE ERİŞEBİLİYOR MU?

AKP'li Kepoğlu'nun ikramlarıyla Meclis'te ciğer ikramı yapılırken yurttaş kırmızı ete ve ciğere muhtaç kaldı. Yetkililer kırmızı etteki artışa yönelik tedbir açıklamaları yapsa da fiyatlarda herhangi bir düşüş görülmüyor. 

Ciğerde de durum kırmızı etten farklı değil. Zincir marketlerin web sitelerinde en düşük 360 lira olan dana ciğerinin fiyatı mahalle kasaplarında 430 liraya kadar uzanıyor. 

Asgari ücretli bir yurttaş 1 gününe karşılık gelen ücretle yalnızca 1 kilo ciğer alabiliyor.

Haber Kaynağı : 12punto