Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Yemek Sepeti'ne 'kurye' soruşturması: Rekabet Kurulu bulguları 'ciddi' buldu!

Rekabet Kurumu, Yemek Sepeti'ne kendi kurye hizmetini zorunlu tutması ve üye işletmelerin faaliyetlerini zorlaştırması nedeniyle soruşturma başlattı. Kurul, bulguları ciddi ve yeterli bulduğunu açıkladı.

Yemek Sepeti'ne 'kurye' soruşturması: Rekabet Kurulu bulguları 'ciddi' buldu!

Rekabet Kurumu, Yemek Sepeti'ne kendi kurye hizmetini zorunlu tutması ve üye işletmelerin faaliyetlerini zorlaştırması nedeniyle soruşturma açtı.

Rekabet Kurumu, Yemek Sepeti hakkında rekabet soruşturması açıldığını duyurdu.

CİDDİ VE YETERLİ BULUNDU

Rekabet Kurumu'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 "Yemek Sepeti Elektronik İletişim Perakende Gıda AŞ'nin çevrim içi yemek siparişi-servisi platform hizmeti kapsamında kendi kurye hizmetini zorunlu tutmak ve üye işletmelerin faaliyetlerini zorlaştırmak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. ve/veya 6. maddesini ihlal ettiği iddialarına yönelik yürütülen önaraştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

Önaraştırmada elde edilen bilgileri, belgeleri ve yapılan tespitleri 07.03.2024 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; Yemek Sepeti Elektronik İletişim Perakende Gıda AŞ hakkında soruşturma açılmasına, 24-12/211-M sayı ile karar vermiştir." 


Haber Kaynağı : 12punto

Rekabet Kurumu Rekabet Kurulu Yemek Sepeti soruşturma