Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Yılın anlaşmasında sona yaklaşılıyor

İngiltere’nin üst düzey rekabet otoritesi, Microsoft’un oyun şirketi Activision Blizzard’ı 69 milyar dolara satın alma teklifine yeşil ışık yaktı.

Yılın anlaşmasında sona yaklaşılıyor

İngiltere Rekabet ve Piyasalar Otoritesi (CMA), Microsoft’un Activision’ı satın alması için yapılan anlaşmaya onay verdi ancak bulut oyun hakları için izin vermedi.

Düzenleyici kurum yaptığı açıklamada, “Yeni anlaşma, oyun pazarı büyümeye devam ederken Microsoft’un bulut oyunlarında rekabeti kilitlemesini engelleyecek ve İngiltere’deki bulut oyun müşterileri için rekabetçi fiyatları ve hizmetleri koruyacak.” dedi. 

CMA, aylardır sürüncemede olan anlaşmayı engelleyen son düzenleyici kurumdu. Diğer bir deyişle Microsoft artık anlaşmayı tamamlamaya çok yakın.

Söz konusu karar, anlaşmayı en sert şekilde eleştiren ve bu yılın başlarında yeni gelişen bulut oyun pazarındaki rekabeti engelleyeceği endişesiyle etkin bir şekilde engelleyen CMA’dan büyük bir U dönüşü anlamına geliyor.

Microsoft, Activision’ı satın almayı ilk olarak Ocak 2022’de teklif etmiş ancak o zamandan beri ABD, Avrupa ve İngiltere’de yasal zorluklarla karşılaşmıştı.


Haber Kaynağı : 12punto

Microsoft Microsoft Activision Blizzard Microsoft Activision' satın alıyor