Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Zamlardan okul çantası da nasibini aldı: Fiyatlarda korkunç artış

2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala veliler alışveriş için kırtasiyenin yolunu tuttu. Kırtasiyelerde fiyatlar geçen yıla göre yüzde 70’e kadar arttı.

Zamlardan okul çantası da nasibini aldı: Fiyatlarda korkunç artış

9 Eylül’de 2024-2025 öğretim yılı başlayacak. Okulların açılmasına kısa bir süre kalırken, velilerde kırtasiye alışveriş telaşı başladı.

İğneden ipliğe gelen zamlardan kırtasiyeler de nasibini aldı. Sırt çantası, kalem kutusu, suluk ve defter almaya giden veliler, zamlı fiyatlarla karşılaştı.

SIRT ÇANTASININ FİYATI BİN LİRA

NTV’nin haberine göre, geçen yıl bir okul çantası yaklaşık bin liraya doluyordu. Ancak bu sene sadece bir sırt çantasının fiyatı bin lirayı buldu.

"YÜZDE 70'E VARAN FİYAT ARTIŞLARINA RASTLIYORUZ"

Zamlarla ilgili konuşan Kırtasiyeci Ebuzer Sayar, "Hem yerli üretim açısından hemde ithal olarak düşünürsek yüzde 30 ila yüzde 60 hatta yüzde 70'e varan kırtasiye ürünlerindeki fiyat artışlarına rastlıyoruz" diye konuştu.

VELİLER İSYAN ETTİ

Fiyat artışından şikayetçi olan bir veli, "Geçen sene 2 çocuğuma kırtasiye için 15 bin civarında ödemiştim şu an bir çocuğumun kırtasiye ücretine 20 bin üzeri düşünüyorum" dedi. 

Bir başka veli ise "Geçen seneye göre fiyatlar baya bir yükselmiş devletten ricamız KDV değerlerini indirmeleri velilere yardımcı olmalarını rica ediyoruz" şeklinde konuştu.

OKUL ÇANTASI KAÇ LİRAYA DOLUYOR?

Bir öğrencinin okul çantasının maliyeti şu şekilde hesaplandı:

Sırt çantası: Bin TL

4 defter ve 5 kalem: 600 TL

Beslenme çantası: 300 TL

Kalem kutus: 250 TL

Bu yıl sırt çantası 2 bin TL'ye doldu. Geçen yıl ise sırt çantaları 500 liradan, kalem kutusu ise 65 TL'den satılıyordu.


Haber Kaynağı : 12punto

alışveriş beslenme çantası kalem zam