Kısık ateşte 5 dakika yeterli oluyor, geçmeyen öksürük için bu yöntemi uygulayın
Kış mevsiminin sevilen meyvelerinden biri olan ayva, tek başına çiğ olarak tüketildiğinde bir çok besleyici özelliği ile biliniyor. Bunun yanı sıra haşlanmış ayva da sindirim sistemi için önemli bir besin kaynağı haline geliyor. Peki ayvayı tereyağında pişirdiğiniz de nelere fayda sağlıyor? İşte detaylar...

Ayva içerisinde bulunan besin kaynakları ile en sağlıklı kış meyvelerinden biridir. A, B ve C vitaminleri açsısında zengin olan ayva çiğ olarak tüketilmesinin yanı sıra tereyağında pişirildiğinde de bilinmeyen birçok faydası ile karşımıza çıkıyor.

KIŞIN GÖZDE MEYVESİ
Haşlanmış ayva kabız ve sindirim sorunları için iyi gelirken, ayvayı tereyağında pişirmek de hem lezzet açısından hem de sağlığa olan katkısı ile farklı bir deneyim sunuyor. Peki tereyağında pişen ayvanın güçlü yönleri neler?

TEREYAĞINDA PİŞEN AYVANIN FAYDALARI
Öksürüğü azaltır
Tereyağında yavaşça pişirilen ayva, içerdiği doğal şekerler ve besinler sayesinde boğazı yumuşatır ve kuru öksürük şikayetlerini hafifletir. Özellikle soğuk kış günlerinde, geçmeyen öksürük için doğal bir çözüm olarak tercih edilir.
Bağışıklık sistemini güçlendirir
Ayva, C vitamini açısından zengindir. Tereyağı ile pişirildiğinde vücudun bu vitamini daha kolay almasına yardımcı olur. Bu da soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı koruyucu bir etki yaratır.

Sindirim sistemi sağlığını destekler
Lif açısından oldukça zengin olan ayva, tereyağı ile pişirildiğinde, liflerin sindirimi daha kolay hale gelir ve mide rahatsızlıklarına iyi gelir. Özellikle hazımsızlık ve şişkinlik gibi sorunları olanlar için etkili bir yöntemdir.
Enerji verir
Tereyağının sağladığı sağlıklı yağlarla birlikte, ayva enerji verici bir besin haline gelir. Gün ortasında ya da akşamüstü hafif bir atıştırmalık olarak tüketilebilir.

NASIL HAZIRLANIR?
Ayvayı tereyağında pişirmek için öncelikle çekirdeklerinden ayırıp ince bir şekilde dilimlemeniz gerekmektedir. Tavaya bir miktar tereyağı koyup, yağ eridikten sonra ayva dilimlerini yerleştirin. Her iki tarafı da hafifçe kızaran ayvaların üzerine pekmez ekleyerek tüketebilirsiniz.

Bu basit ama etkili yöntemle hem lezzetli hem de sağlıklı bir atıştırmalık elde edebilirsiniz. Özellikle öksürük şikayetleriniz varsa, bu karışımı düzenli olarak tüketerek faydasını görebilirsiniz.
Haber Kaynağı : 12punto
Çok Okunanlar

İmamoğlu İnşaat'ın yeni yönetimi belli oldu!

Eski Devlet Bakanına 'CHP'ye kayyum' teklifi iddiası

Gelinim Mutfakta 18 Nisan Cuma puan durumu: Bugün kim elendi?

İşte CHP'ye kayyum iddiasının perde arkası...

Ali Koç Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ne konuştu? Ziyaretin detayları ortaya çıktı

Erdoğansız AKP eriyor

Mazlum Kobani’nin koluna ilk kim girecek?

Bugün hangi maçlar var? 18 Nisan Cuma kimin maçı var, saat kaçta?

Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Yeni rakamı açıkladı

Kuvvetli sağanak yağış geliyor!