Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
35,8790
Dolar
Arrow
32,9500
İngiliz Sterlini
Arrow
42,5402
Altın
Arrow
2506,0000
BIST
Arrow
10.891

12punto arşivden çıkardı! Erdoğan’ın görevden aldığı Milli Eğitim müdürünün ‘harem selamlık’ mesajı

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden alınan Tamer Kırbaç'ın 2013 yılında Trabzon’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı sırada “Kızlar ve erkeklerin aynı merdiveni kullanması beni rahatsız ediyor” dediği ortaya çıktı.

12punto arşivden çıkardı! Erdoğan’ın görevden aldığı Milli Eğitim müdürünün ‘harem selamlık’ mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla dört ilin milli eğitim müdürünü görevden aldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre daha önce görevden alınan Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç yerine asaleten Emrullah Aydın atandı.

Bunun yanı sıra Uşak, Tunceli ve Şırnak’ın da milli eğitim müdürleri değişti. 

Düzce’de görev yaptığı süre içerisinde eleştirilerin hedefinde olan Tamer Kırbaç’ın geçmişini 12punto araştırdı. 

2013 yılında Trabzon’da görev yaptığı sırada Sosyal Bilimler Lisesi'nin taşınması sürecinde kullandığı sözler eğitim kariyeri boyunca peşini neredeyse bırakmadı.

“KIZLAR VE ERKEKLERİN AYNI MERDİVENİ KULLANMASI...”

Taşınma kararı sonrasında Tamer Kırbaç, "Erkek öğrenciler ile kız öğrenciler aynı binada altlı üstlü kalıyor. Kız ve erkek öğrencilerin aynı merdivenleri kullanarak uyumaya gitmeleri inanın beni rahatsız ediyor, diken üstünde oturmama sebep oluyor" demişti. Kırbaç, sonrasında yaptığı açıklamada söz konusu ifadeleri inkar etmeyerek “Müdürlüğümüzce bu durumdan duyduğumuz memnuniyetsizliğimiz dile getirilmiştir” sözlerini kullanmıştı.

Kırbaç’ın bu sözleri kamuoyunun büyük tepkisini çekmişti. 

USULSÜZLÜK İDDİALARI

Öte yandan Muğla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde bulunan Kırbaç’ın adı haksız müdür ataması nedeniyle ‘usulsüzlük’ iddialarına karıştı. 

Yerel basında yer alan haberlere göre, mülakat komisyon başkanı aralarında Tamer Kırbaç’ın da olduğu ilçe eğitim müdürleri için “Çalışmak istediklerini belirlediler. Hatta kimin hangi okula atanacağı belirlendi. Biz de bu isimlere bu puanları vereceğiz” demişti. 

Kırbaç, yaşanan skandalına ardından 9 Mart 2015’te görevden alınmıştı. 

Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde ise Batıkent Halkevi’nin atölye odası ile tiyatro salonunu kapatmasıyla eleştirin hedefindeydi.

BAKANLIK EMRİNE ALINMIŞTI

Son olarak Düzce’de yaşanan depremde ağır hasar alan Turgut Özal Anadolu Lisesi’nin okul aile birliği üyelerine hakaretten hakkında soruşturma başlatılan Tamer Kırbaç, görevden alınarak bakanlık emrine alınmıştı.


Haber Kaynağı : 12punto

Tamer Kırbaç Düzce Milli Eğitim Müdürü