Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.774

12punto yazarı Avukat Ruşen Gültekin'den "kayıp çocuk" eleştirisi: Veriler yayınlanmadığına göre durum daha vahim

Diyarbakır'da sekiz yaşındaki kayıp Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu. Bu acı olay, Türkiye genelinde 'kayıp çocuk' vakalarını gündeme getirdi. 12punto yazarı Avukat Dr. Mehmet Ruşen Gültekin, TÜİK'in 2016 yılından beri "kayıp çocuk" verileri paylaşmamasının durumu daha da vahim hale getirdiğini belirtti ve şeffaflık çağrısında bulundu.

12punto yazarı Avukat Ruşen Gültekin'den

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 19 gündür aranan sekiz yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni Pazar günü sabah saatlerinde bulundu. Narin'in cesedinin bulunması ülke genelinde büyük üzüntü ve tepkiye neden oldu.

Söz konusu acı olay yurtta meydana gelen 'kayıp çocuk' vakalarını da gündeme getirdi. Raporlara göre 8 yıldır Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kayıp çocuklarla ilgili adli istatistik verilerini açıklamıyor. TÜİK'in 2016 yılından bu yana kayıp çocuklara ilişkin veri paylaşmaması, siyasetçiler, STK temsilcileri ve hukukçular tarafından sertçe eleştiriliyor.

'İSTATİSTİKLER ÇOK VAHİMDİ'

12punto yazarı Avukat Dr. Mehmet Ruşen Gültekin de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Türkiye'nin acı gerçeği 'kayıp çocuklar'a değindi. 2016 yılından beri TÜİK'in "kayıp çocuk" istatistiklerini yayınlamadığını söyleyen Gültekin "Ondan önceki istatistikler çok vahimdi. Bu vahameti ortadan kaldıracak hiçbir tedbir alınmadığına göre şimdi daha vahim" dedi.

Gültekin, paylaşımına şu ifadelerle devam etti:

"Zaten yayınlanmaması da bunu gösteriyor. Demokraside olmadığımız için bunun şeffaflık ilkesine aykırı olduğunu söylemek de artık anlamsız. 

Güçlü bir şekilde bu istatistiklerin açıklanması istenmeli, topluma durumun vahameti anlatılmalı ve ailelere çocuklarını daha iyi korumaları anlatılmalı."

TÜİK'İN SON VERİLERİ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2008-2016 arasında Türkiye'de toplamda 104 bin 531 çocuk kayboldu. Ancak TÜİK, 2016'dan beri kaybolan veya kaybedilen çocuklara ilişkin veri açıklamadı.



Haber Kaynağı : 12punto

Mehmet Ruşen Gültekin Ruşen Gültekin narin Narin Güran