Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

15 Temmuz iddiası gündeme oturmuştu: Abdurrahman Dilipak'tan Devlet Bahçeli'ye yanıt

Hükümetin 15 Temmuz darbesini 4 ay önceden tüm ayrıntılarıyla bildiğini öne süren İslamcı yazar Abdurrahman Dilipak, iddiası nedeniyle kendisine tepki gösteren MHP lideri Devlet Bahçeli'ye yanıt verdi.

15 Temmuz iddiası gündeme oturmuştu: Abdurrahman Dilipak'tan Devlet Bahçeli'ye yanıt

İslamcı yazar Abdurrahman Dilipak, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Hükümet 4 ay önceden 15 Temmuz'u bütün ayrıntılarıyla biliyordu" iddiasını ortaya attı.


MHP lideri Devlet Bahçeli söz konusu iddiaya sert tepki gösterirken, Dilipak'tan Bahçeli'ye yanıt geldi.

Bahçeli'ye isim vermeden verdiği yanıtında Dilipak, "Ben bildiklerimle ilgili, savcıların zaten bildiği konuları devletimizin savcılarına tekrar anlatabilirim. Ayrıca hakaretvari konuşanlara bugünkü yazımı okumalarını tavsiye ederim" ifadelerini kullandı.


Dilipak, bir diğer paylaşımında köşe yazısını paylaştı. Dilipak, yazısında, "Sözümde bir yanlış ya da saldırı yok. FETÖ bir darbeye kalkıştı ve devlet, devlet olmanın gereği daha önceden bunu biliyordu. “Bırakalım harekete geçsinler ve biz de onları suçüstü edelim dediler” diye düşünüyordum işin içine başka stratejiler girmiş, birileri ayıklanmış ve bu olay bahane edilerek darbeyi bastırma operasyonun ötesin de bir karşı operasyon yapılmış" dedi.


BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

Bahçeli, bugün partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda Dilipak'a tepki göstermişti.

Bahçeli, açıklamasında şunları söylemişti:

"Ahı gitmiş vahı kalmış bir yazar müsveddesi sosyal medya hesabından 15 Temmuz ile ilgili demiş ki: "Hükümet 4 ay önceden darbe olacağını bütün ayrıntılarıyla biliyordu. Halk ne olduğunu bilmeden darbeye karşı meydanlara çıktı. Sonuçta olan bu ülkeye oldu…" Şayet bu şahıs iddialarının ispatını yapmazsa, şerefli bir Türk savcısının huzurunda yazdıklarını tevsik etmezse dünyanın en namert insanıdır."


Haber Kaynağı : 12punto

Abdurrahman Dilipak Devlet Bahçeli 15 Temmuz