Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

5 madalyalı çırak: ‘Müsabaka ücretlerini çıkarmak için tamircide çalışıyorum’

5 madalya sahibi olan 12 yaşındaki Diyarbakırlı judocumuz İbrahim Halil Kadak, okuldan sonra boş kalan zamanlarında oto tamircisi olarak çalıştığını söyledi.

5 madalyalı çırak: ‘Müsabaka ücretlerini çıkarmak için tamircide çalışıyorum’

Diyarbakır'da antrenör Selman Süren'in halı sahada ters takla atan 7'nci sınıf öğrencisi İbrahim Halil Kadak'ı keşfetmesiyle başlayan judo serüveni, kısa sürede büyük başarılarla sonuçlandı. 12 yaşındaki Kadak, 3 yıl içinde Avrupa'da 1, Türkiye'de ise 4 madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

YAZ TATİLLERİNDE OTO TAMİRCİDE ÇALIŞTIM  

İbrahim Halil Kadak, okul dönemlerinde judo kursuna devam ederken yaz tatillerinde oto tamircisinde çalışarak müsabakalara katılmak için para biriktirdiğini belirtti. Kadak, "Okul bittikten sonra judo kursuna gidiyordum. Yaz tatillerinde ise oto tamircisinde çalışıp müsabakalar için para biriktiriyorum. Ne kadar zor olsa da başarmaya kararlıyım" dedi.

Judo antrenörü Selman Süren, 2021 yılında kırsal mahallelerde, köy okullarında ve cami kurslarında çocukları spora kazandırmak amacıyla çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Bu ziyaretler sırasında Süren, Çelikevler Mahallesi'ndeki Şehit Yunus Elaltunterin Ortaokulu'nda halı sahada sürekli ters takla atan İbrahim Halil Kadak'ı fark etti ve onu judo kursuna yönlendirdi. Kadak, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait spor salonunda başladığı judo eğitiminde büyük bir hızla gelişim gösterdi.

Kadak, 2023 yılında Balıkesir'de düzenlenen Türkiye Judo Şampiyonası'nda 26 kilogramda Türkiye 3'üncüsü, Romanya'nın Sibiu kentinde düzenlenen Balkan Judo Şampiyonası'nda ise 1'incisi olarak altın madalya kazandı. Ayrıca, 2024 Mayıs'ta Uşak'ta şampiyon oldu, Nisan ayında Afyonkarahisar'da Türkiye 2'ncisi ve Temmuz'da Muğla'da Türkiye 3'üncüsü oldu.


Haber Kaynağı : 12punto

Selman Süren Judo İbrahim Halil Kadak