Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

5 Mart'ta neler yaşandı? Tarihte bugün

Tarihte bugün, 5 Mart, Türkiye ve dünyada birçok önemli olaya sahne oldu.

5 Mart'ta neler yaşandı? Tarihte bugün

Tarihte 5 Mart’ta dünya'da ve ülkemizde önemli olaylar gerçekleşti. 

Bunlardan bazıları şöyle:

Türkiye Yeşilay Cemiyeti, 101 yıl önce bugün kuruldu. Birinci Dünya Savaşı sonrasında Osmanlı toplumunu alkol ve uyuşturucu bağımlılığından korumak amacıyla Sultan Vahideddin’in izniyle, Şeyhülislam Haydarizade İbrahim Efendi’nin himayesinde, Dr. Mazhar Osman ve arkadaşları tarafından İstanbul’da Hilal-i Ahdar ismiyle faaliyete başladı. Daha sonra Yeşil Hilal ve son olarak Yeşilay adını alan cemiyet, bugün de bağımlılıkla mücadele konusunda önemli çalışmalar yürütüyor.

Demirperde kavramı, 75 yıl önce bugün ilk kez dile getirildi. İngiltere Başbakanı Winston Churchill, II. Dünya Savaşı’nın ardından Sovyetler Birliği’nin Doğu Avrupa ülkelerini etkisi altına almasını eleştirdiği bir konuşmasında, Avrupa’nın ortasından geçen bir demirperdeden bahsetti. Bu kavram, Soğuk Savaş döneminde Batı ve Doğu blokları arasındaki ideolojik ve siyasi ayrımı ifade etmek için kullanıldı.

Eskişehir, 71 yıl önce bugün büyük bir sel felaketiyle karşı karşıya kaldı. Şehirdeki Porsuk Çayı’nın taşması sonucu 50 bin kişi evsiz kaldı, 2500 ev yıkıldı ve 6 kişi hayatını kaybetti. Felaketzedelere Marshall Planı kapsamında Amerika Birleşik Devletleri’nden yardım geldi.

 


Haber Kaynağı : 12punto

Amerika Birinci Dünya Savaşı Churchill Eskişehir Yeşilay