Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın İsrail-Filistin İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı görevinden istifa etti

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın İsrail-Filistin İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Andrew Miller görevinden istifa etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın İsrail-Filistin İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı görevinden istifa etti

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Dışişleri Bakanlığı’nda İsrail-Filistin işlerinden sorumlu bakan yardımcılığı yapan Andrew Miller, görevinden istifa etti.

Washington Post gazetesinin haberine göre Andrew Miller, çalışma arkadaşlarına Ekim ayında başlayan mevcut çatışmanın her şeyi tükettiğini, ailesini az gördüğü gerekçesiyle işten ayrıldığını açıkladı.

Miller, kişisel sorumlulukları olmasa, işinde kalmayı ve yönetimle aynı fikirde olmadığı alanlar da dahil olmak üzere inandıkları şeyler için mücadele etmeyi tercih edeceğini belirtti.

“Filistin destekçisiydi”  

ABD’li CNN International kanalının haberine göre Miller, Şubat ayında yayınlanan ve işgal altındaki Batı Şeria'daki Filistinlilere saldıran çok sayıda İsrailli yerleşimciye yaptırım uygulanmasını içeren başkanlık kararnamesinde önemli bir rol oynadı. Miller, Filistin haklarının ve devletinin ilkeli bir destekçisi olarak biliniyor.

Daha önce ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield'ın kıdemli politika danışmanı olan Miller, Barack Obama yönetiminde Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi'nde 2014-2017 yılları arasında Mısır ve İsrail askeri meselelerinden sorumlu direktör olarak görev yapmıştı

Bunun yanı sıra ABD Savunma Bakanlığı’na bağlı (Pentagon) Savunma İstihbarat Ajansı'nda (DIA) çalışan Binbaşı Harrison Mann, ülkesinin İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarına "koşulsuz destek" vermesi nedeniyle görevinden ayrıldığını duyurmuştu. ABD'li havacı Aaron Bushnell ise Şubat ayında İsrail’in Washington Büyükelçiliği önünde ülkesinin İsrail’e verdiği desteği protesto edip kendisini ateşe verdikten sonra hayatını kaybetmişti.

                


Haber Kaynağı : 12punto

İsrail Filistin Andrew Miller ABD ABD Dışişleri Bakanlığı

İlgili Haberler