Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Adalar'da ‘minibüs’ eylemi: 8 gözaltı

Büyükada’ya minibüs getirilmesine karşı çıkan yurttaşlar İETT’nin kararını protesto etti. Minibüslerin önüne geçen 8 yurttaş gözaltına alınırken İETT Metrobüs ve Elektrikli Ulaşım Dairesi Başkanı Ali Tuğrul Küçükalioğlu’nun eylemcilerden biri için “Alın bunu” diye talimat verdiği görüntüler kameralara yansıdı.

Adalar'da ‘minibüs’ eylemi: 8 gözaltı

İETT, itirazlara rağmen ulaşımda kullanılacağını açıkladığı minibüsleri Büyükada’ya götürdü.

8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Birgün'de yer alan habere göre; Büyükadalı yurttaşlar, minibüslerin önüne geçerek İETT’nin kararını protesto etti. Polisi müdahalesiyle birlikte çıkan arbedede 8 yurttaş gözaltına alındı.


Heybeliada Mahalle Meclisi Girişimi’nden yapılan açıklamada ise “İETT, adalıların tüm haklı, yasal itirazlarına ve yetkililerin verdiği sözlere rağmen Büyükada'ya minibüs getirdi! Hiçe sayılıyoruz! Trafiğe kapalı adalarda her gün trafik kazası oluyor. Adalar’da minibüs istemiyoruz. Ormanı mafyadan, yaya yolunu trafikten koruyacağız!” denildi.

Adalar Sivil İnisiyatifi, İETT Genel Müdür İrfan Demet'i istifaya davet ederken, uygulamanın iptal edilmesini talep etti.

İETT DAİRE BAŞKANINDAN TALİMAT: ALIN BUNU

Öte yandan eylemciler ile İETT Metrobüs ve Elektrikli Ulaşım Dairesi Başkanı Ali Tuğrul Küçükalioğlu arasında da gerginlik çıktı.

İETT’nin kararına karşı çıkan bir eylemci, Küçükalioğlu’na fiziksel müdahalede bulundu. Sinirlerine hakim olamayan Küçükalioğlu, “Alın bunu” diyerek talimat verdi.

O anları gazeteci Rojda Altıntaş sosyal medya hesabından paylaştı.

Altıntaş’ın paylaşımı şöyle:

“Görüntüler Adalar'dan! IETT Metrobüs ve Elektrikli Ulaşım Dairesi Başkanı Ali Tuğrul Küçükalioğlu,  savcı ya da emniyet müdürüymüş gibi, “Alın bunu” ifadesini kullanıyor.  Adalılar, İETT’nin Adalar İlçesi trafiğine yasadışı olarak soktuğu minibüslere karşı gösteri yapmak istedi.”



Haber Kaynağı : 12punto

Ali Tuğrul Küçükalioğlu İETT Büyükada