Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıkladı: 9. Yargı Paketi ile düzenleme geliyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara'da yaptığı bir ziyaret sırasında, 9 Yargı Paketi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tunç, "Casusluk suçlarına ve infaz sistemine yeni düzenlemeler geliyor" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıkladı: 9. Yargı Paketi ile düzenleme geliyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara yaptığı bir ziyaret esnasında 9 Yargı Paketi hakkında açıklama yaptı. Bakan Tunç pakette, Türkiye'deki yabancı istihbarat faaliyetlerini önleyecek yeni casusluk yasalarının yanı sıra, Ceza İnfaz Sistemi ve mükerrer suçlarla ilgili düzenlemelerin bulunduğunu belirtti. İnfaz düzenlemelerinin, cezasızlık algısını ortadan kaldıracağını ifade etti.

Bakan Tunç, Türkiye'deki casusluk faaliyetlerini sınırlandırmak için yabancı istihbarat teşkilatlarının faaliyetlerini önleyici yasal düzenlemeler getirileceğini açıkladı. Tunç, TCK'daki mevcut casusluk suçlarının teknik yeniliklerle değişen ihtiyaçlara cevap veremediğini belirtti ve "Ülkemiz, yeni casusluk tekniklerine maruz kalmamalıdır" dedi.

SEÇİM USULÜNDE DEĞİŞİKLİK OLABİLİR

Kısadalga'nın aktardığına göre, Ayrıca, 9. Yargı Paketi'nde Ceza İnfaz Sistemi'nde reformlar ve hakaret suçunun cezalandırılması gibi alanlarda düzenlemeler yapılacağını belirten Tunç, Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararlarına uygun düzenlemelerin de pakete dahil edildiğini söyledi. Yargıtay Başkanlık seçiminde yaşanan tıkanıklıkların çözülmesi için de seçim usulünde değişiklik yapılmasının mümkün olduğunu ifade etti.


Haber Kaynağı : 12punto

9. Yargı Paketi Adalet Bakanı Yılmaz Tunç