Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Adnan Oktar'a operasyon düzenleyen polisin başına gelenler: İstanbul'dan Kilis'e bir sürgün hikayesi

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü’nü çökerten eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Furkan Sezer’in başına gelenleri ve Kilis’e sürgün edildikten sonra mesleği nasıl bıraktığını yazdı.

Adnan Oktar'a operasyon düzenleyen polisin başına gelenler: İstanbul'dan Kilis'e bir sürgün hikayesi

Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü soruşturmasını yürüten eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Furkan Sezer, operasyonun ikinci yıl dönümünde İstanbul’dan Kilis’e sürgün edilerek adeta ‘cezalandırıldı’.

BAŞINA GELMEYEN KALMADI

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, 223 adet başarı, üstün başarı ve takdiri bulunan, kınama da dahil olmak üzere hiçbir cezası olmayan Sezer’in İstanbul’dan Kilis’e uzanan sürgün sürecinde yaşadıklarını köşesine taşıdı.

Sezer’in Kilis’e sürgün edildiği dönemde İçişleri Bakanlığı koltuğunda Süleyman Soylu’nun oturduğunu hatırlatan Pehlivan, Sezer’in kaleme aldığı Dragos kitabındaki Başarının Ödülü: Sürgün bölümünü aktardı:

“- Tayinimden sonra yasal sürem bulunmasına rağmen lojmandan çıkmam için fazlaca baskıya maruz kaldım. Bu baskının eşime ve çocuklarıma da yapılacak olduğunu bildiğimden hızlıca evimizi taşıdık. Kilis’e giderken en azından bunun rahatlığı içindeydim. Ancak bana gösterilen hassasiyet, tayini çıkan başka meslektaşlarıma gösterilmedi. Uzun süre başka ilde çalışarak İstanbul’daki lojmanlarında ailelerinin ikamet etmelerine rıza gösterildi. Onlar ve aileleri adına mutluyum.  

- Genel uygulamaya göre tayinler ağustos ayında açıklanır. Benim tayinim temmuzun ikinci haftası, gece saat 3-4 arası açıklandı. Kilis’e gönderiliyordum. İstanbul’daki görev süremde altıncı yılı doldurmuştum. İstanbul’un görev süresi 10 yıldı. Ne bir soruşturmam vardı ne de cezam. Onlarca örgüte operasyon yürütmüştüm. Haksızlığa uğradığımı biliyordum. O gecenin sabahı ilk iş bu atamanın hukuksuz şekilde yapıldığına dair dilekçemi ilgili mahkemeye bizzat götürmek ve dava açmak oldu. 11 Temmuz 2002 yılında göreve başladım. 11 Temmuz 2018 tarihinde Adnan Oktar silahlı suç örgütüne yönelik operasyon başlatıldı ve yine bir 11 Temmuz’da, yıl 2020 İstanbul’dan Kilis’e sürgün edildim. Bu tayinin ihtiyaçtan gerçekleştirildiğini, Kilis’te olan müdür ihtiyacının giderilmesi amacına yönelik olduğunu devleti biraz olsun bilen kimse söyleyemez sanırım. 

- Ülkemizde faaliyet yürüten birçok terör örgütüne yönelik soruşturma ve operasyon yaptım. Bunlardan en büyük ve önemlileri de Fethullahçı terör örgütüne karşı yürüttüklerimdi. İşte Adnan Oktar operasyonu da bunlardan biriydi. Kimin intikamı diye soruyorsunuz ya, bunlardan rahatsız olan Emniyet içindeki bir grubun intikamı diye düşünüyorum. Yine dönemin KOM Daire Başkanlığı’nda çalışan bazı üst düzey isimlerin benimle ilgili bazı rahatsızlığı olduğunu duyuyor, hatta görüyordum.”

DAVAYI KAZANDI, KARAR UYGULANMADI, SEZER İSTİFA ETTİ…

Furkan Sezer, sürgüne karşı açtığı davayı kazansa da İçişleri Bakanlığı mahkeme kararını uygulamadı. Sezer bunun üzerine istifa etti.

Yazının tamamı için tıklayın.


Haber Kaynağı : 12punto

Furkan Sezer Adnan Oktar Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü Barış Pehlivan