Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Adnan Polat'a Levent'te 'sit' engeli: İmar planına aykırı!

Beşiktaş'ın Levent mahallesinde 73 yurttaş yürüttükleri hukuk mücadelesiyle Adnan Polat’ın Boğaziçi Sit Alanı’ndaki inşaat için yürütmeyi durdurma kararı aldırdı.

Adnan Polat'a Levent'te 'sit' engeli: İmar planına aykırı!

Beşiktaş’a bağlı Levent Mahallesi’nde, dikkat çeken bir gelişme yaşandı. 

“İmar rantına” karşı mücadele eden 73 yurttaş, açtıkları dava ile önemli bir kazanım elde etti. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre; Yurttaşların tepki gösterdiği inşaat için Beşiktaş Belediyesi tarafından 29 Aralık 2022 tarihinde ruhsat verildi. Rönesans Fuarcılık Şirketi’ne ait olan arsa üzerine Galatasaray Spor Kulübü'nün eski Başkanı Adnan Polat’ın şirketi tarafından lüks konut projesi inşaatına başlandı. İstanbul İdare Mahkemesi’ne dava açan yurttaşlar ise inşaat ruhsatının iptal edilmesini talep etmişti. Yurttaşlar, inşaat projesinin, Boğaziçi Sit Alanı Etkilenme Bölgesi sınırları içinde kaldığını ve imar planına aykırı olduğunu vurguladı. Boğaziçi Kanunu’na ve yönetmeliklere aykırı olduğu ifade edilen ve binanın 9 bodrum kat, zemin kat ile 14 normal kattan oluşacağı belirtildi.

"SUNTA DUVARLAR YÜKSELTMEKTEDİR"

“Şirkete özel imar ayrıcalığı sağlandığını” vurgulayan yurttaşlar, dava dilekçesinde “İptali istenen yapı ruhsatı ile dava dışı şirket inşaata başlamış olup, faaliyete devam ettiğinden, davacılar yönünden telafisi imkânsız zararlara sebebiyet verileceği de açıktır. Nitekim bu zarar daha şimdiden kendini göstermiş dava dışı parsel maliki şimdiden Altzeren Sokak ve Ülgen Sokağı’nın bir kısmını işgal ederek, davacıların çevre sakinlerinin otopark olarak kullandıkları park cepleri bu işgal sebebiyle kullanılamaz hale gelmiştir. Parsel maliki bu dilekçenin yazıldığı saatlerde dahi parseli taşacak şekilde, sokağı işgal etmeye devam ederek "sunta duvarlar yükseltmektedir” ifadelerini kullandı.

YÜRÜTME DURDURULDU

Ayrıca, yurttaşlar dava dilekçesinde, projenin telafisi imkânsız zararlara sebebiyet vereceğinin de altını çizdi. Beşiktaş Belediyesi davanın reddini isterken mahkeme 24 Nisan’da karar verdi. Kararda, dava konusu işlemlerin hukuka aykırı olduğu vurgulanarak yürütülmeyi durdurma kararı verildi.


Haber Kaynağı : 12punto

Rönesans Fuarcılık Adnan Polat