Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Ahmet Ercan'dan Bursa'daki yeni fay hattına ilişkin önemli uyarı! Beklenen depremin büyüklüğünü açıkladı

Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Bursa'da keşfedilen yeni fay hattıyla ilgili önemli uyarılarda bulundu. Fay hattını 6 ile 7.2 büyüklüğünde deprem üretmesinin şaşırtıcı olmayacağının altını çizen Ercan, "Bursa, ne yazık ki, oynak, deprem duyarlı ovaya doğru yayılmayı sürdürüyor. Bu yanlışı halk canıyla ödeyecektir. İzin veren belediye yargılanmalıdır" ifadelerini kullandı.

Ahmet Ercan'dan Bursa'daki yeni fay hattına ilişkin önemli uyarı! Beklenen depremin büyüklüğünü açıkladı

Ankara Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin Bursa’daki aktif fay hatları üzerine yaptığı araştırmada daha önce haritalarda yer almayan Kayapa-Yenişehir Fayı keşfedildi. Bu fayın, 7.3 büyüklüğünde bir deprem üretebileceği söyleniyor.

Bursa'da keşfedilen yeni fay hattına ilişkin Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan önemli bir açıklama geldi.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda uyarılarda bulunan Ercan, “Türkiye’de gözle görülmeyen deprem üretebilir kırık vardır. Bursa’da 3 üniversitenin jeofizik görüntülemeyle belirlediği Kayapa-Yenişehir Kırığı’nın Bursa Ovası’na uzanan kolunun 40 km, doğuda Yenişehir kolunun 55 km olduğu belirtiliyor. Bu kırık geçmişte 1855 depremini yapmıştır” dedi.

"6 İLE 7.2 ARASINDA DEPREMLER YAPMASI ŞAŞIRTICI OLMAZ"

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan açıklamalarının devamında ise şu ifadeleri kullandı:

"İleride de M6 ile M7,2 arasında depremler yapması şaşırtıcı olmaz. Ancak, ivedi deprem bekleniyor diye bir uyarı söz konusu değildir. Bursa, ne yazık ki, oynak, deprem duyarlı ovaya doğru yayılmayı sürdürüyor.

Bu yanlışı halk canıyla ödeyecektir. İzin veren belediye yargılanmalıdır. Türkiye’de gözle görülmeyen deprem üretebilir kırık vardır."



Haber Kaynağı : 12punto

Ahmet Ercan Bursa Kayapa-Yenişehir Fayı Deprem