Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Aileler dondurmacının yakalanmasını istiyor! 35 kişinin ölümüne neden oldular 229 gündür firariler

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde 35 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı'nında asli kusurlu olan Kervan Pastanesi'nin firari sahipleri 229 gündür yakalanmadı. Hayatını kaybedenlerin yakınları, avukatlığını Prof. Dr. Ersan Şen’in üstlendiği Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel’in yakalanmamasına tepki gösterdi.

Aileler dondurmacının yakalanmasını istiyor! 35 kişinin ölümüne neden oldular 229 gündür firariler

Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki depremde 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanı’nın yıkılmasına neden olan Kervan Pastanesi’nin firari sahipleri 229 gündür bulunmuyor.

10 katlı Ezgi Apartmanı'ndan yalnızca apartman görevlisi Mulla Kenger ile oğlu Mesut Kenger’in sağ olarak kurtulduğu binada 35 kişi hayatını kaybetti.

ASLİ KUSURLU KABUL EDİLDİLER

BirGÜn'ün derlediği habere göre; Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda, binayı inşa eden müteahhit ve tadilat yapan Kervan Pastanesi’nin yıkımda asli kusurlu oldukları belirtildi. 

KTÜ’nün raporunda Kervan Pastanesi perde duvarında havalandırma için delikler açıldığı, zemin kat ile asma kat arasında fretli kolonun kesildiği, pastanenin servis asansörü için tabliyede statik ve mimari projede bulunmayan bir boşluk açtığı anlatıldı.

AVUKATLIĞINI ERSAN ŞEN ÜSTLENDİ

KTÜ’nün raporu üzerine Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, Kervan Pastanesi’nin sahipleri Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel’in, mevcutlu olarak savcılığa getirilmesi talimatı verdi. Ancak haklarında “olası kastla kasten öldürme ve yaralama” suçlarından 876 yıl 6’şar aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenlenen Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel’i kayıtlı adreslerinde bulamadı.

Ezgi Apartmanı’nda yaşamını yitirenlerin yakınları ise 229 gündür firari olan ve avukatlıklarını Prof. Dr. Ersan Şen’in üstlendiği Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel’in yakalanmamasına tepkili.

FİRARİLERİN DONDURMASI OKULDA DAĞITTILAR

Öte yandan firari Kervancıoğlu’nun Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan başta olmak üzere birçok AKP’li ile fotoğrafı bulunuyor. 

Geçen günlerde AKP’li Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım Mehmet Ali Yılmaz İlkokulu’nu ziyaret ederek öğrencilere “Alpedo” marka dondurma dağıttı. 

Alpedo dondurmanın sahipleri ise Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel.


Haber Kaynağı : 12punto

Ersan Şen Ezgi Apartmanı Alpedo Kervan Pastanesi İsmet Yıldırım Cumhurbaşkanı Erdoğan Bilal Erdoğan Mustafa Pekel Sami Kervancıoğlu