Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,0698
Dolar
Arrow
34,2356
İngiliz Sterlini
Arrow
44,4960
Altın
Arrow
2993,0000
BIST
Arrow
8.654

AKP, emperyalizmin son çivisini de 'Atatürk Türkiyesinin' üzerine çakmaya hazırlanıyor

AKP hükümeti Yeni Anayasa tartışmalarını gündemde tutmaya devam ederken bu defa da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı DEM Parti çıkışıyla 'yeni çözüm süreci' konuşulmaya başlandı. Ardı ardına atılan bu adımların ardındaki gerçekleri gazeteci ve 12 Punto yazarı Tuncay Mollaveisoğlu değerlendirdi.

AKP, emperyalizmin son çivisini de 'Atatürk Türkiyesinin' üzerine çakmaya hazırlanıyor

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bahçeli'nin DEM Parti'lilerle tokalaşması sonrası gündeme gelen "yeni çözüm süreci" tartışmalarına değinmiş ve "Meseleleri terör dışı yöntemlerle ortadan kaldırmaya her zaman varız" ifadelerini kullanmıştı.

İktidarın yeni bir 'çözüm süreci' başlatacağı tartışmaları devam ederken, bu defa da AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yeni bir 'ana dil' çıkışı geldi. Erdoğan, "Sırf inancından dolayı, sırf anasının dilini konuştu diye milyonlarca vatandaşımız ötelendi, ötekileştirildi" ifadelerini kullandı.

AKP ve MHP'den gelen bu adımlar muhalefet cephesinde sert tepkilerle karşılanırken gazeteci ve 12 Punto yazarı Tuncay Mollaveisoğlu sosyal medya hesabından çarpıcı bir paylaşımda bulundu. 

2017 ve 2021 tarihli yazılarına işaret eden Mollaveisoğlu, bugüne projektör tutan iki yazısıyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

2017 ve 2021 yıllarından bugüne projektör tutan iki yazımı paylaşmak istiyorum. 

AKP’nin yol haritasını “uluslararası kriz grubu” adındaki emperyalist yapıdan aldığını ve bugünlerin planlandığını yazmıştım. Grup 2017 Mayıs’ında askeri operasyonları eleştirirken AKP iktidarının uygulaması için şu önerileri yapıyordu. 

* Ana dilde eğitim hakkı,

* Kürtlere yönelik özerk yönetim modeli,

* Seçim barajının düşürülmesi,

* Kimlikten arındırılmış bir yeni anayasa...

AKP’nin anayasa değişikliğini neden dayattığına ve kimlerin yolundan gittiğine bir kez daha dikkatinizi çekiyorum. 

3 yıl önce, 15 Eylül 2021 tarihli Cumhuriyet’teki köşemde ise “AKP için bir çok fedakarlık yapan Bahçeli’nin yeni açılım sürecine ses çıkarmayacağını düşünüyorum” diye yazdım… 

AKP kontrolün kendinde olmadığı bir süreçle, yeni anayasayı örtü yaparak emperyalizmin son çivisini de Atatürk Türkiyesinin üzerine çakmaya hazırlanıyor. Muhalefete, Cumhuriyet Halk Partisi’ne freni boşalan ülkemizde, inisiyatifi ele almak ve yeni bir hikaye yazmak gibi tarihi görev, sorumluluk düşüyor.


Haber Kaynağı : 12punto

AKP ana dil Anayasa Anayasa değişikliği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan DEM Parti Devlet Bahçeli emperyalizm Erdoğan MHP muhalefet Tuncay Mollaveisoğlu