Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler'den yeni anayasa açıklaması

Yeni anayasa çalışmalarına ilişkin konuşan AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un siyasi partilere yapacağı ziyaretlerin ardından parti olarak görüşmelere başlayacaklarını bildirdi.

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler'den yeni anayasa açıklaması

31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından AKP, yeni anayasa için çalışmalara başlamaya hazırlanıyor.

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, yeni anayasa görüşmeleri ve yapılacak çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacının olduğunu savundu.

'YAMALI BOHÇA' BENZETMESİ

Geçmişte bu konuda çeşitli adımlar atıldığını ancak sonuç alınamadığını ifade eden Güler, bugüne kadar yapılan değişikliklerle anayasanın "yamalı bohçaya" döndüğünü belirtti.

Güler, "Mevcut Anayasa, günümüzün beklentilerine karşılık vermekten uzaktır. Sivil, çoğulcu ve demokratik bir anayasa şart." dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un da bu konuda çeşitli açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Güler, anayasa konusunda bazı temasların ve görüşmelerin yapılacağını aktardı.

Güler, şunları kaydetti:

"Meclis Başkanımız Numan Kurtulmuş'un siyasi partilere yapacağı ziyaretlerin ardından biz de siyasi partilerle görüşmelerimizi başlatacağız. Bu görüşmelerde yol ve yöntemin belirlenmesini amaçlayacağız. Anayasa, toplumsal mutabakat metnidir. Bu nedenle toplumun tüm kesimlerinin, üniversitelerin, sivil toplum kuruluşlarının, iş dünyasının fikirlerinin alınması için bir merkez oluşturulabilir. Bunu da teklif etmeyi düşünüyoruz. Ulaşacak önerilerin yasama uzmanlarınca değerlendirilip başlıklar haline getirilmesinin ardından partilerle bu önerileri de müzakere edebiliriz."


Haber Kaynağı : AA

Abdullah Güler AKP yeni anayasa