Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

AKP'de 'olağan kongre' rüzgarı: Ne zaman yapılacak?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılan MYK, toplantısında, olağan kongre kararı çıktı. Kongrenin ne zaman yapılacağına dair sorular da kulisler de konuşuluyor.

AKP'de 'olağan kongre' rüzgarı: Ne zaman yapılacak?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlığında Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplandı. Toplantıda, yerel seçim sonuçları ve yeni atılacak adımların konuşulduğu öğrenildi. 

ÖZELEŞTİRİ İHTİYACI

Erdoğan'ın açılış konuşmasında partide değişim yapılacağına yönelik mesaj verdiği, sonuçlarının derinlemesine bir şekilde incelenmesi gerektiğini ve özeleştiriye ihtiyaç olduğunu söylediği belirtiliyor.

NTV'nin haberine göre, Erdoğan, AKP MYK toplantısında olağan kongre için hazırlıkların başlatılması talimatını verdi.

KONGRE NE ZAMAN?

Belde, ilçe ve il kongrelerinin tamamlanmasıyla eylül veya ekim gibi büyük kongreye gidilmesi hedefleniyor. Edinilen bilgilere göre, parti yönetiminde değişim de kongre öncesinde planlanmıyor.

Kongrelerde seçimde başarısız olan il yönetimlerinin değişmesi, kongrede de partinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerinde değişim gündemde.

AKP'DE KAMP PLANI

AKP'de iki ayrı kamp yapılması da planlanıyor. Bunlardan ilki mayıs ayı içinde milletvekilleri ile yapılacak. Her milletvekili bölgesine ilişkin sorunları anlatacak. Çözüm önerileri sıralanacak.

İkinci kamp ise belediye başkanları ile gerçekleştirilecek. Kızılcıhamam'da yapılması planlanan kamp için haziran ayı düşünülüyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Recep Tayyip Erdoğan AKP MYK OLAĞAN KONGRE