Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

AKP'den sokak hayvanları düzenlemesiyle ilgili yeni açıklama

Sokak hayvanları düzenlemesine ilişkin konuşan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, çalışmayı Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu'nun yürüttüğünü ancak tamamlanan taslak üzerinde henüz geniş katılımlı bir toplantı yapmadıklarını söyledi.

AKP'den sokak hayvanları düzenlemesiyle ilgili yeni açıklama

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin hazırladığı sokak hayvanlarının uyutulmasını (öldürülmesini) öngören yasa tasarısı hakkında konuştu. 

Sunucu Mehmet Akif Ersoy'un "Sokak hayvanlarının uyutulması meselesine karşı çok ciddi bir hassasiyet oluştu. Böyle bir gündeminiz var mı?" sorusu üzerine Çelik, sokak hayvanlarıyla ilgili alınacak tedbirlere yönelik çalışmayı Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu'nun yürüttüğünü ve geçen gün yayınladığı mesajında çalışmayı tamamladığını söylediğini ancak tamamlanan taslak üzerinde henüz geniş katılımlı bir toplantı yapmadıklarını kaydetti.

Çelik, şöyle devam etti:

"Bir şekilde cana kastetmek üzere bir hazırlık içisindeymişiz gibi bunun algılanmasından fevkalade üzüntü duyarım. Ama geçen gün şöyle bir tablo gördüm. Evladı sokak hayvanları kovaladığı için kaçarken bir aracın altında kalan bir baba ve yan tarafta da sokak hayvanlarının canına bir sıkıntı gelmesin diyen bir dernek yetkilisi. Şimdi burada o babanın acısı karşısında söylenecek hiçbir şey yok. Öbür tarafta tabii ki insan canı azizdir ama insan bu gezegende bir sürü canlıyla paylaşıyor bunu, onların canı da azizdir. Bununla ilgili yapılabileceğin en doğrusunu bulmaya çalışıyoruz. Bizim işimiz canları yaşatmak, yok etmek değil. Dolayısıyla o taslakta nasıl bir eylem planı çıkmış gördüğümüzde değerlendirmemizi yapacağız."


Haber Kaynağı : 12punto

Ömer Çelik sokak hayvanları