Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

AKP’li Başkan 100. yıl afişinde Atatürk’e yer vermedi

AKP’li Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Cumhuriyet’in 100. Yılı kutlamaları için bastırdığı afişlerde, Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yer vermedi.

AKP’li Başkan 100. yıl afişinde Atatürk’e yer vermedi

Türkiye Cumhuriyeti bugün 100. Yaşını kutluyor. İktidarın Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için yeterli özeni göstermediği yönünde tartışmalar sürerken, Elazığ’da AKP’li Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın astırdığı kutlama afişleri tepki çekti.

ATATÜRKSÜZ AFİŞLER ŞEHRİN DÖRT BİR YANINA ASILDI

Kentteki birçok ilan panosunda 28 Ekim-5 Kasım arasında yapılacak olan ve AKP İstanbul Milletvekili Hulki Cevizoğlu ve yandaş yazarların katıldığı kitap fuarının afişlerini asan AKP'li Elazığ Belediyesi, Cumhuriyetin 100'üncü yıl dönümü sebebiyle asılan kutlama afişlerini Atatürksüz hazırlamayı tercih etti. Üzerinde sadece Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın fotoğrafının bulunduğu afişler kentin dört bir yanına asıldı.

“CUMHURİYETİ KENDİ KURMUŞ GİBİ”

Sözcü’de yer alan habere göre; AKP'li başkan Şerifoğulları'nın kutlama afişlerinde Atatürk'ün resmine yer vermemesine tepki gösteren Zafer Partisi Elazığ İl Başkanı Onur Omrak, “Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlarken üzülerek görüyoruz ki vatanımızın kurtarıcısı Elazığ'a ismini veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk yerine bilboardlarda Cumhuriyeti kendi kurmuş gibi Elazığ Belediye Başkanı’nın resmini görüyoruz. Yeri gelince Atatürk değerlerinin arkasına sığınan bu zihniyeti kınıyoruz. Seçim çalışmaları için belediye imkanları ve bütçesiyle billboardlarda reklam veren belediye başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusuna görselde yer vermemektedir. Elazığ halkı Cumhuriyete ve değerlerine sahip çıkacak, gereken cevabı sandıkta verecektir. Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Atatürk” ifadelerini kullandı.



Haber Kaynağı : 12punto

100. Yıl Cumhuriyet Bayramı Şahin Şerifoğulları