Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

AKP'li belediyeden Kırmızı Kedi kitaplarına sansür

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 6. Doğu Anadolu Erzurum Kitap Fuarı'nda, Kırmızı Kedi Yayınevi'ne ait bazı kitapların siyasi içerik taşıdıkları gerekçesiyle stantlara konulmasını yasakladı.

AKP'li belediyeden Kırmızı Kedi kitaplarına sansür

17 Mayıs'ta açılışı yapılacak olan 6. Doğu Anadolu Erzurum Kitap Fuarında Kırmızı Kedi Yayınevine ait bazı kitapların stantlara konulmasını yasakladığı öğrenildi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Kırmızı Kedi Yayınevi'ne ait,  bazı isimlerin kitaplarını, bu eserlerin siyasi içerik taşıdığı gerekçesiyle fuar alanına sokmama kararı aldı.

Bu kararın, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in talimatıyla alındığı öğrenildi.

 CHP'nin Yakutiye Belediye Başkan Adayı Adnan Atalay ise bu durumu sosyal medya hesabından yaptığı şu paylaşımla eleştirdi:

"Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Kitap Fuarı'na davet edildik. Ancak yayınlarımız KırmızıKedi yayınevinin eserlerinin standımızda istemediklerini ifade ettiler. Bizde kitap fuarından çekildik."

 

Kırmızı Kedi Yayınevi Sahibi Haluk Hepkon: 'Kafalarındaki yumuşamanın sınırları bu kadar'

Söz konusu olaya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Kırmızı Kedi Yayınevi sahibi Haluk Hepkon şu ifadeleri kullandı: 

"Erzurum Belediye Başkanının ismini daha önceleri seçimlerde Ekrem İmamoğlu'nun mitingine taşlı saldırıyı savunurken duymuştuk. Şimdi de Kırmızı Kedi yazar ve kitaplarının okurlarla buluşması engellenmek isteniyor. Kafalarındaki "yumuşama"nın sınırları bu kadar. Bugün kitapların okuyucuya ulaşmasını engelliyorlar, yarın ellerinden gelse yayımlanmasını da yasaklayacaklar. Okurlarımızın ve yazarlarımızın desteği bize güç veriyor. Yasaklanmak istenen sadece Kırmızı Kedi değildir. Bu zorbalığı ve kitap düşmanı bağnazlığı protesto ediyoruz...


Haber Kaynağı : 12punto

kırmızı kedi yayınevi Mehmet Sekmen Erzurum