Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

AKP'li eski bakana kanuna aykırı atama onayı

10 Temmuz 2018 ile 4 Mart 2022 arası dönemde eski Tarım ve Ormancılık Bakanı olan Bekir Pakdemirli’nin kamu görevinden ayrıldıktan sonra aynı alanda özel sektöre geçmek için 3 yıl beklemesi gerekiyordu.

AKP'li eski bakana kanuna aykırı atama onayı

Eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bekleme süresinin dolmasına 9 ay varken kanuna aykırı şekilde BİM'in bağımsız yönetim kurulu üyeliğine atandı.

Gazete Pencere’nin aktardığı habere göre, AKP'li eski Tarım ve Ormancılık Bakanı Bekir Pakdemirli'nin BİM'in bağımsız yönetim kurulu üyesi olduğu ortaya çıktı.

SPK'DAN DA ONAY GELDİ

Bekleme süresinin dolmasına henüz 9 ay varken BİM'de bağımsız yönetim kurulu üyeliğine başvuran Pakdemirli'ye SPK'dan da onay geldi.

KANUNUN İLGİLİ MADDESİ ŞÖYLE

Kamu görevlerinden ayrılanlar hakkında belirtilen kanunda ise "Görevlerinden hangi sebeple olursa olsun ayrılanlar, ayrıldıkları tarihten önceki iki yıl içinde hizmetinde bulundukları daire, idare, kurum ve kuruluşlara karşı ayrıldıkları tarihten başlayarak üç yıl süreyle, o daire, idare, kurum ve kuruluştaki görev ve faaliyet alanlarıyla ilgili konularda doğrudan doğruya veya dolaylı olarak görev ve iş alamazlar, taahhüde giremezler, komisyonculuk ve temsilcilik yapamazlar" ifadeleri yer alıyor.


Haber Kaynağı : 12punto

AKP kamu tarım