Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

AKP'li Eski Belediye Başkanı'ndan 'lüks' oda açıklaması: Yurttaş sinirlendi

Manisa'nın Yunusemre İlçesi'nin AKP'li Eski Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, lüks makam odası hakkında açıklamalarda bulundu. Çerçi, eşinin ve kendinin aylık gelirinden de bahsederken yurttaş sinirlendi. Duruma tepki göstermesiyle beraber, gazeteci olmadığı nedeniyle dışarı çıkartıldı. O anlar kameraya yansıdı.

AKP'li Eski Belediye Başkanı'ndan 'lüks' oda açıklaması: Yurttaş sinirlendi

Manisa’da 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerini kaybeden AKP'li Mehmet Çerçi, AKP Manisa İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. AKP Manisa İl Başkanı Salih Hızlı’nın da katıldığı toplantıda eski Başkan Çerçi, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban tarafından, “Kendine lüks ve gösterişli makam odası yaptı” şeklindeki iddialara cevap verdi.

Yunusemre Belediyesi Başkanı Semih Balaban’a cevap veren Çerçi, şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi şatafat lüks deyince 10 yıllık son hayat döngümü söylüyorum. Ev belediye, vatandaş, cami. 100 seneden öncekilere ancak antika denir. 50-60 senelik öncekileri antika denmez. Bu tür dekorasyon ürünleriyle hepsi ikinci el, üçüncü el malzemelerle yapılan iç mimariye vintage diyorlar. Biz hanımla bu tür işlere merak sardık. Burada şimdi retro denir. Bunların hepsi benim ve eşimin yıllardır biriktirdiğimiz eşyalarımız ve maliyeti de öyle çok yüksek değil. Birçoğunu da bit pazarından almışız. 

"BEN BUNLARI İSTİYORUM"

Şimdi ben bunları istiyorum. Siz bu belediyenin bu makam odasına bir büro mobilyasından, şuradan buradan bunların yenisini yani modern mobilya tarzında mobilya aldığınızda eminim sizin maliyetiniz benim aldığım maliyet daha da üzerine, belki 2-3 katı olacak. Benim evim de böyledir. Evime kaç kişi gelmiştir burada. Yeni bir tane mobilya yoktur. Biz bunları seviyoruz. Bu bizim medeniyetimiz. Şimdi yıllardır biriktirdiğimiz koleksiyonlarımızdan aldığımız kendi eserlerimiz” 

YURTTAŞ DAYANAMADI 

Toplantıda, hem kendinin hem de eşinin aylık gelirinden bahseden Çerçi, "100 bin TL, eşim de 50 bin alıyor. Etti mi 150, belediyeden de alıyordum. O eşyaları öyle aldık" ifadeleriniş kullandı. 

Bu ifadelerin üzerine yurttaşlardan biri sinirlenerek belediyenin yan kuruluşlarından usulsüz faturalandırmalar yapıldığını iddia ederken, eski başkana “Bir saattir vatandaş hayrına tek bir kelimeniz olmadı. 17 bin TL’ye geçinmeye çalışan insanlar var burada, ‘Şu kadar aldım, bu kadar kazanıyorum’ diyorsunuz” dedi.

Çerçi, yurttaşa tepki göstererek, "Sen gazeteci değilsin, senin soru sormaya hakkın yok" dedi. 

Yurttaş, toplantıdan çıkartıldı. 


Haber Kaynağı : 12punto

Manisa Semih Balaban Mehmet Çerçi