Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

AKP’li Hüseyin Çelik’ten Erdoğan’a 'Mehmet Uçum' tepkisi! ‘Ne idüğü belirsiz adam…’

31 Mart Yerel Seçimleri’nde AKP’nin mağlubiyetini değerlendiren eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Mehmet Uçum’u hedef aldı. Erdoğan'a tepki gösteren Çelik, Uçum hakkında “Ne düğü belirsiz adam racon kesiyor, parmak sallıyor. Komünist bozuntusu” ifadelerini kullandı.

AKP’li Hüseyin Çelik’ten Erdoğan’a 'Mehmet Uçum' tepkisi! ‘Ne idüğü belirsiz adam…’

AKP’nin kurucularından eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin sonuçlarına ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

"ERDOĞAN'IN KENDİSİYLE HESAPLAŞMASI GEREKİYOR"

Serbestiyet’ten Hilal Köylü’ye konuşan Çelik, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisiyle hesaplaşması gerektiğini belirterek şunları söyledi;

"Birkaç genel başkan yardımcısını, bakanı, danışmanı görevden almak yetmez. Özeleştiri yapılırken veya fatura çıkartırken kimin yetkisi ne kadarsa, onun sorumluluğu da o kadardır. Dolayısıyla sorumluluğu daha çok olanın daha çok hesap vermesi gerekir. Burada en büyük yetki Sayın Erdoğan’ındır. Burada sayın cumhurbaşkanının sadece bazı isimleri değiştirmek yerine bence kendi kendisiyle de bir hesaplaşması gerekiyor. Başarıyı sahiplenip başarısızlığı başkasına mal etmek doğru bir tutum olmaz."

MEHMET UÇUM'A SERT SÖZLER

Erdoğan’ın Başdanışmanı Mehmet Uçum’un seçim mağlubiyetinden sonra AKP’lilerle yaşadığı tartışmaya değinen Çelik hem Uçum’a hem de Erdoğan’a tepki gösterdi.

Çelik, “Sarayda kanunların efendisi haline getirilmiş bir komünist bozuntusu var. Ne idüğü belirsiz adam racon kesiyor, parmak sallıyor. Bizim yaptıklarımız kaydediliyormuş. Kendini devlet yerine koyuyor. Bu yenilir, yutulur bir şey değildir. Sayın cumhurbaşkanı, bu adamın bunu yapmasına nasıl müsaade ediyor?” ifadelerini kullandı.

"BENİM KURDUĞUM PARTİDE BUNLAR OLUYORSA..."

AKP’nin kadro hareketi olmaktan çıktığını söyleyen Çelik, şöyle devam etti;

"Genel başkan, eşitler arasında birincidir. Evet AK Parti hareketinin lideri Erdoğan’dır şüphesiz. Ancak dünyanın en yüksek tepesi Everest tepesidir fakat Everest tepesi varlığını ve oradaki duruşunu Himalaya dağlarına borçludur. Himalayalar silsilesi olmazsa Everest diye bir şey olmaz. Bu açıdan etrafınıza topladığınız insanların kim olduğuna dikkat etmeniz gerekiyor. Bizim dönemimizde Sayın Erdoğan’ın etrafında hasbî insanlar vardı şimdi ise hasbilik, yerini hesabiliğe bırakmış görünüyor.

Siz eğer Sayın Bülent Arınç gibi daha işin başında, AK Parti kurulmadan önce sizinle yıllara dayalı hukuku olan bir insanı Devlet Bahçeli’nin ayaklarının altına atarsanız, kusura bakmayın siz bir kadro hareketi olmaktan çıkmışsınız demektir.

Eğer birlikte yola çıktığınız insanları, yolda bulduğunuz insanlara ezdirirseniz, yolda bulduğunuz insanların ayakları altına atarsanız siz bu insanları ve bu insanlara gönül bağlayan kitlelerin de gönlünü kırmış olursunuz. Kusura bakmayın, bu kabul edilebilir bir şey değil.

Benim zerre kadar beklentim yoktur. Zaten beklentisi olan insan bu eleştirileri yapmaz. Gerçek dost, inanmadığı övgüler yapan değil, inandığı doğruları, rahatsız etse bile söyleyen insandır.

Mevlana der ki, “ İyi bir dostu olanın aynaya ihtiyacı yoktur.” Dost yüzünüze ayna tutandır.

AK Parti, kadrolarının önemli bir kısmı harcanmıştır. Eğer benim kurduğum partide bunlar oluyorsa, rahatsızlığımı dile getirmemden doğal bir şey olamaz."


Haber Kaynağı : 12punto

31 Mart Yerel Seçimleri AKP Bülent Arınç Hüseyin Çelik Mehmet Uçum Recep Tayyip Erdoğan