Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ali Babacan: Sinan Ateş'in kızı, annesini dışarıya bırakmak istemiyor

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bugün makamında Ankara'da suikast sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'i kabul etti. Ateş ile yaşadığı diyalogu canlı yayında aktaran Babacan, "Ayşe Hanım öyle bir şey söyledi ki; 'Benim kızım, 7 yaşındaki kızım... Beni evden yalnız dışarıya bırakmak istemiyor. Ya anneciğim seni de öldürürlerse diye. Hiç olmazsa ben de yanında olayım, ölürsek beraber ölelim diye...' dedi.

Ali Babacan: Sinan Ateş'in kızı, annesini dışarıya bırakmak istemiyor

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Tele 1 TV'deki canlı yayına katıldı. Babacan, programda Ankara'da suikast sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş’in küçük kızının öldürüleceği korkusuyla annesini sokağa göndermek istemediğini söyledi. 

Bir hukuk devletinde bunların olmaması gerektiğini belirten Babacan, şunları söyledi: 

“Ayşe Hanım öyle bir şey söyledi ki; 'Benim kızım, 7 yaşındaki kızım... Beni evden yalnız dışarıya bırakmak istemiyor. Ya anneciğim seni de öldürürlerse diye. Hiç olmazsa ben de yanında olayım, ölürsek beraber ölelim diye...' Düşünebiliyor musunuz? Yani küçücük bir kız çocuğunun annesiyle yaşadığı bir olay. Babalarını kaybettikleri yetmiyor bir de annelerini kaybetmekten korkuyorlar ve kendi can emniyetlerinden korkuyorlar. Hukuk devletinde böyle bir şey yaşanabilir mi? Böyle bir hukuk devleti olur mu?

"AİLE ÜZERİNDE KORKUNÇ BİR BASKI VAR"

Takip edildikleri, tehdit edildikleri defalarca söyleniyordu. Evet, Sinan Ateş'in rahmetlinin kız kardeşi. O da biliyorsunuz; kendini takip edenlerin çekimini yapmış. O da şikayet etti. Beni birileri sürekli takip ediyor. Bu ne biçim işler ya? Yani aile üzerinde korkunç bir baskı var.

"BAHÇELİ, AYŞE HANIM DAHİL BİRÇOK KİŞİYİ TEHDİT EDİYOR"

"Sayın Bahçeli'nin dünkü açıklamasına bakıyorsunuz. Yani Ayşe Hanım dahil pek çok kişiye hala tehdit savuruyor. Kapı kapı dolaşmakla ne elde edeceksiniz diyor. Adalet arıyorlar haklı olarak, kapı kapı dolaşıp. Ayşe Ateş bugün adalet arıyor, hakkın yerine gelmesini arıyor. Ben kendisine söyledim, bakın dedim bu yaptığınız çok kıymetli. Yani bu verdiğiniz mücadele sadece rahmetli eşiniz için bir mücadele değil.

Bu mücadele aynı zamanda bundan sonra başka Sinan Ateşler ölmesinin mücadelesi. Bu mücadele Türkiye'nin artık hukuk devleti olması gerektiğinin bir mücadelesi. Hem dedim cesaretinizi hem gayretinizi gerçekten kutluyorum. Ve biz her zaman yanınızdayız, arkanızdayız bunu bilin dedim. Siz yeter ki dayanın, mücadele edin ve korkmayın. Çünkü dedim siz haklısınız. Haksız olanlar korksun. Haklı daima güçlüdür. Yeter ki haklı gereğini yapmanın mücadelesini versin ki Ayşe Hanım sağ olsun bunu yapıyor. “


Haber Kaynağı : 12punto

Ayşe Ateş Ali Babacan