Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ali Erbaş'a bu kez de Amerikan malı makam aracı!

Son dönemde tarafına tahsis edilen makam araçlarıyla gündeme gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Suudi Arabistan'da da makam aracı olduğu iddia edildi.

Ali Erbaş'a bu kez de Amerikan malı makam aracı!

"Korkumuzdan araba alamıyoruz" diyen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a 15 milyon 725 bin TL değerinde yeni Audi A8 marka makam aracı alındığı iddiaları gündemdeki yerini korurken, Erbaş hakkında yeni bir 'makam arabası' iddiası daha atıldı.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre; Erbaş'a, hac ve umre seyahatlerinde kullanması için Amerikan malı General Motors (GMC) marka SUV tipi bir makam aracı tahsis edildiği öğrenildi.

Hac ücretlerinden elde edilen para ile Diyanet Vakfı bütçesinden 2022'de alınan lüks araç, daha önce yine Suudi Arabistan'da kullanılan beyaz renkli GMC marka aynı tip aracın yerine yenilenerek alındı. Araç Mekke'deki Din Hizmetleri Ataşeliği'nde muhafaza ediliyor ve Erbaş Suudi Arabistan'a gittiğinde kendisine tahsis ediliyor.

Diyanet'in envanterinde aralarında 2 Mercedes, 1 zırhlı Mercedes, 1 Mercedes Vito, 1 kırmızı TOGG ve Audi A8'in de aralarında olduğu 6 makam aracı ile 408 çeşitli tip ve markalarda araç bulunuyor. Her hutbesinde israftan kaçınılmasını isteyen Ali Erbaş'a yaklaşık 16 milyona yeni araç kiralanmasına tepkiler de sürüyor.


Haber Kaynağı : 12punto