Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Almanya'da dehşet saçmıştı: Solingen katliamının ardındaki isim Türkiye'de yaşamış

Almanya’nın Solingen kentindeki festivalde 3 kişiyi öldüren ve 8 kişiyi yaralayan Issa al Hasan’ın, 2016-2022 yılları arasında Türkiye’de yaşadığı ortaya çıktı.

Almanya'da dehşet saçmıştı: Solingen katliamının ardındaki isim Türkiye'de yaşamış

Almanya’nın Solingen kentinde 23 Ağustos'ta düzenlenen kentin 650. yıl dönümü festivalinde 26 yaşındaki Issa al Hasan, 3 kişiyi bıçakla öldürüp 8 kişiyi yaralayarak büyük bir dehşet yaşattı.

Alman basınında yer alan haberlere göre, Issa'nın 2016 ile 2022 yılları arasında Türkiye’de yaşadığı ortaya çıktı.

Der Spiegel’in haberine göre, Issa al Hasan’ın Türkiye’de yaşadığı dönemde 2 erkek kardeşinin de Türkiye’de olduğu öğrenildi. Ailesi, Issa’nın 2022 yılının sonunda Bulgaristan üzerinden kaçak yollarla Almanya’ya geldiğini ve iltica talebi reddedildikten sonra kayıplara karıştığını ifade etti. Altı ay süren aramaların ardından Issa, yeniden ortaya çıktı ve Solingen’deki saldırıyı gerçekleştirdi.

'ISSA NEŞELİ VE SOSYAL BİRİYDİ'

Issa al Hasan’ın kız kardeşi Fatima, Der Spiegel’e verdiği demeçte, Issa’nın çocukluğunda neşeli, gülmeyi ve şaka yapmayı seven bir insan olduğunu söyledi. Fatima, “Onunla tanışan herkes onu severdi” diyerek kardeşinin geçmişteki sosyal kişiliğini vurguladı. Issa’nın Suriye’deki iç savaş sırasında IŞİD'in Deyrezzor’u ele geçirmesi üzerine, babası tarafından Türkiye’ye gönderildiği belirtildi.

'BEYNİ YIKANMIŞ OLABİLİR'

Issa'nın babası Chalaf, oğlunun Solingen’de böyle bir saldırı düzenlediğine inanamadığını belirterek, “Oğlumun böyle bir şey yapmasına imkan yok. Belki de bir şeyin ya da birinin etkisi altındaydı. Ne olduğunu anladığında, asla böyle bir şey yapmak istemediğini söyleyecektir” dedi. Chalaf, yaşananlardan dolayı büyük bir çaresizlik hissettiğini ifade ederek, “Tanrı ölülere merhamet etsin ve yaralılara şifa versin” diye ekledi.

Issa al Hasan’ın Türkiye’den Almanya’ya göç etmesi, ailesi tarafından zorunlu bir karar olarak açıklanırken, Almanya’daki saldırı ise halen birçok soru işareti barındırıyor. Ailesi, Issa’nın bu saldırıyı gerçekleştirirken tam olarak ne yaptığının farkında olmadığını düşünüyor.

NE OLMUŞTU?

Solingen kentinde, şehrin 650. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla 23 Ağustos Cuma günü gerçekleştirilen "Çeşitlilik Festivali'nde" düzenlenen bıçaklı saldırıda 67 ve 56 yaşlarında 2 erkek ile 56 yaşında bir kadın hayatını kaybetmiş, 4’ü ağır 8 kişi yaralanmıştı.

Rasgele insanlara bıçaklayan saldırgan ise olay yerinden kaçmış, ülkenin emniyet birimleri saldırganı yoğun bir şekilde aramıştı.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Almanya Solingen Faciası