Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Anayasa, Gezi, 28 Şubat... Erdoğan-Özel görüşmesinde neler konuşuldu?

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, dün AKP Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayiyp Erdoğan ve CHP lideri Özgür Özel arasındaki görüşmenin ayrıntılarını aktardı.

Anayasa, Gezi, 28 Şubat... Erdoğan-Özel görüşmesinde neler konuşuldu?

31 Mart yerel seçimerinin ardından CHP lideri Özgür Özel, memleketi Manisa'da Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşebileceğini ifade etmiş, merakla beklenen görüşme dün gerçekleşmişti.

Görüşmeye ilişkin birçok kulis yazılırken, son olarak Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi' de görüşmeyi köşesine taşıdı.

ÇETİN DOĞAN'IN SAĞLIK DURUMU

Selvi şunları aktardı:

"Görüşmede Özgür Özel’in Çetin Doğan’ın sağlık durumu üzerinden 28 Şubatçıların durumunu gündeme getirdiği ifade edildi. Özgür Özel’in sağlık durumu kötü olan 28 Şubat mahkumlarının affedilmesini gündeme getirdiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise  “Değerlendirelim” diye karşılık verdiği ifade edildi.

GEZİ TUTUKLULARI 

Özgür Özel’in, Can Atalay ve Osman Kavala üzerinden Gezi mahkumlarının yeniden yargılama konusunu gündeme getirdiği öğrenildi. Özgür Özel’in AİHM ve Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanması ve yeniden yargılama talep ettiği ifade edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ne yanıt verdiği ise öğrenilemedi. Erdoğan, Özgür Özel’le görüşmeden sonra Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u AK Parti Genel Merkezi’ne çağırarak kısa bir görüşme yaptı.

15 TEMMUZ

Görüşme sırasında 15 Temmuz darbe girişiminin de gündeme geldiği öğrenildi. Özgür Özel’in, “Ben hiçbir zaman 15 Temmuz’a tiyatro demedim” dediği ifade edildi. Özgür Özel 15 Temmuz gecesi Meclise gelerek darbeye karşı direnen milletvekillerinden biriydi. 15 Temmuz’a “kontrollü darbe” diyen Kılıçdaroğlu’ydu.

DİYALOG MESAJI

Görüşmenin sonunda iki lider “Diyaloğu koparmayalım. Ülkenin lehine olan iç ve dış meselelerde diyalog içinde olalım” diyor.

YENİ ANAYASA

Görüşmede yeni anayasa konusunun da gündeme geldiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni anayasa yapılması konusundaki teklifine Özgür Özel’in, “Biz yeni anayasayı öncelikli mesele olarak görmüyoruz. Türkiye’nin daha öncelikli meseleleri var. Türkiye’nin daha temel meseleleri var. Öncelikli olarak onlara eğilmek gerektiğine inanıyoruz” diye karşılık verdiği öğrenildi."


Haber Kaynağı : 12punto

Abdulkadir Selvi Özgür Özel Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni anayasa Osman Kavala Gezi Parkı