Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ankara Üniversitesi'nde TKP üyelerine saldırı

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde sınava giren TKP üyelerine ülkücü bir grup tarafından saldırı düzenlendi. Geçtiğimiz haftayla beraber Cebeci Kampüsü'nde TKP üyelerine gerçekleşen üçüncü saldırı oldu.

Ankara Üniversitesi'nde TKP üyelerine saldırı

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde ülkücü grubun TKP üyelerine yönelik saldırılarına bugün bir yenisi daha eklendi.

Sol Portal'ın haberine göre; bugünkü saldırıda ülkücü grubun doğrudan polis desteği aldığı görülürken, sınava giren TKP üyelerine yönelik saldırıların fakülte yönetimi tarafından izlenip hiçbir önlem alınmaması dikkat çekti.

KAMPÜSTE ÜÇÜNCÜ SALDIRI

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde geçtiğimiz hafta ülkücü bir grup, TKP üyelerine saldırmış, saldırı parti üyelerince püskürtülmüştü. Dün sınavdan çıkan TKP üyelerine ikinci bir saldırı, bu kez pusu kurularak 25-30 kişilik bir faşist grup tarafından gerçekleştirilmişti.

Bu iki saldırının ardından bugün sınava giren TKP üyeleri kendi güvenliklerini alırken, fakülte çevresindeki sivil polislerin doğrudan ülkücü faşistlerle birlikte hareket ettiği görüldü.

soL’a bilgi veren TKP üyeleri, polisin ve ülkücülerin birlikte adım attığını, polisin TKP üyelerini taciz ettiğini ancak ülkücü gruba yönelik en ufak bir müdahalede bulunmadığını aktardı.

SALDIRI ÜNİVERSİTEYİ AŞTI, PARTİ BİNASINA DAYANDI

Bugünkü saldırının TKP üyelerinin sınava girişleri sırasında açıkça eğitim hakkını engelleyecek şekilde gerçekleştirilmek istendiğini aktaran TKP üyeleri, özel güvenliğin de polisin de saldırıya karşı en ufak bir adım atmadığını, saldırgan grubun parti üyeleri tarafından püskürtüldüğünü ifade etti.

Saldırgan grubun ellerinde kesici aletlerin de bulunduğu belirtilirken, saldırı sonrası yine polis gözetiminde TKP’nin semt evine yönelik de bir saldırı girişimi olduğu öğrenildi.

TKP'DEN SALDIRIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Türkiye Komünist Partisi (TKP), üyelerine gerçekleşen saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

TKP, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Dün Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde parti üyelerimize dönük gerçekleştirilen saldırı girişiminin ardından bugün yine Ülkü Ocakları mensubu olduğu bilinen bir grup Ankara Emniyeti ile işbirliği içinde TKP’li öğrencilere saldırdı. Saldırının faillerine müdahale etmediği ve onlarla birlikte hareket ettiği görülen polis güçlerinin gözetiminde TKP Cebeci Semt Evi’ne yönelik bir saldırı girişimi daha gerçekleşti.

Özellikle sınav döneminde, eğitim hakkını engellemeye dönük gerçekleştirilen saldırıların faillerini isim isim tanıyoruz. Parti avukatlarımız bu isimler hakkında YÖK, Ankara Üniversitesi Rektörlüğü ve Savcılıklar nezdinde girişimlerde bulunup gerekenin yapılması için hukuki süreci başlatacaktır. Ancak; öğrencilerin güvenliğini sağlamakla yükümlü emniyet güçlerinin, üniversite özel güvenliğinin ve gerekli işlemleri başlatmak için kimsenin başvurusunu beklememesi gereken Dekanlık merciinin saldırganları koruyup kolladığı ve işlenen suçları görmezden geldiği unutulmamalıdır.

Uyarıyoruz: Eğitim hakkının gasp edildiği, öğrencilerin güvenliğinin hiçe sayıldığı, faşist grupların suç unsuru kesici-delici aletlerle kampüs içinde cirit attığı bu tablonun sorumluları hesap vermekten kaçamayacaktır!

Öğrencilerin yoksulluğa itildiği, işsizlik ve gelecek kaygısı ile boğuştuğu, adeta yaşam mücadelesi verdiği bu günlerde iktidarın koltuk değnekliğini üstlenmiş faşist çetelerin kampüslere egemen olmasına izin verilemez. Saldırganlar da, onlara yol verip görevlerini yapmamakta ısrar eden kamu görevlileri de karşılarında en başta öğrencileri ve onların yanında durarak ülkemizin aydınlık geleceğine sahip çıkan yurttaşları bulur.

Bu ülkeyi karanlığa gömmeye çalışanların karşısında, üniversite kampüslerinde, mahallelerde, iş yerlerinde mücadeleye devam ediyoruz!"

 


Haber Kaynağı : 12punto

Ankara fakülte saldırgan Polis TKP