Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Atalay kararını okuyan Bekir Bozdağ'ın FETÖ elebaşı Fetullah Gülen hakkında söylediği o sözler yeniden gündem oldu: 'Değerli bir insandır'

TBMM Başkanvekili ve AKP'li Bekir Bozdağ'ın, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesine ilişkin kararı okumasının ardından, FETÖ'ye yönelik söylediği sözler yeniden gündem oldu.

Atalay kararını okuyan Bekir Bozdağ'ın FETÖ elebaşı Fetullah Gülen hakkında söylediği o sözler yeniden gündem oldu: 'Değerli bir insandır'

Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay'ın TİP milletvekili Can Atalay ile ilgili aldığı kararların ardından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un yerine görevi devralan TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ TİP Hatay milletvekili Can Atalay'ın vekilliği düşürdü.

Tepkilere ve protestolara rağmen kararı okuyan Bozdağ'ın FETÖ'ye yönelik yaptığı konuşma yeniden gündem oldu. 

"DEĞERLİ BİR KIYMETTİR..."

Bozdağ, 2011'de TBMM Genel Kurulu’nda yapmış olduğu konuşmada şu ifadeleri kullanmıştı:

“Fetullah Gülen, bu ülkenin yetiştirdiği değerli bir kıymettir. Seversiniz, sevmezsiniz ama değerli bir insandır. Bilge bir insandır. Bu ülkenin milli ve manevi değerlerine bağlı nesillerin yetişmesi için hizmetini yapıyor. Her şeyi de açık.”

Kararın okunmasından hemen önce Meclis'te konuşan, TİP Genel Başkanı Erkan Baş kararı eleştirirken Bekir Bozdağ'a yönelik sert ifadeler kullandı.

"O HADEKİYOR OKUMAYI..."

Baş şunları söyledi:

Anayasa'ya aykırı bir işlem yapılıyor. Okuma yazma bilen her yurttaş Anayasa'nın ayaklar altına alındığını anlayabilir.

Anayasa'yı tanımayalım diyen bir kararın tutanaklara geçirilmesini reddediyoruz.

Bu karar Meclis tutanaklarına girdiğinde sizin vekilliğiniz sorgulanır. Vicdanı olan her yurttaşa soruyorum. Can Atalay milletvekiliyse niye hapiste? Milletvekili değilse neyi düşüreceksiniz? 

Can Atalay benim mücadele arkadaşım. Bir gün bile 'yapmadım, etmedim' demedi.

Yaptığı her şeyden onur ve gurur duyduğunu söyledi. Biz yaptığımızı savunuruz.

Bugün burada bir karar okunacak Meclis Başkanı yok. Siz bu usûl uygun diyorsanız Numan Kurtulmuş aylardır usûlsüzlük yapıyor. Numan Kurtulmuş okumuyor, Sırrı Süreyya Önder okumuyor. Bekir Bozdağ okuyor, o hakediyor çünkü okumayı! 

Öldürseniz de, vekilliğimizi düşürseniz de size boyun eğmeyeceğiz! 

BEKİR BOZDAĞ'A ANAYASA KİTAPÇIĞI FIRLATILDI

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın Yargıtay 3. Dairesi'nin verdiği kararı okuması üzerine vekiller ellerindeki, "Can Atalay'a özgürlük" dövizleriyle kürsüye yürüdü. O sırada, Bozdağ'a CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu tarafından Anayasa kitapçığı fırlatıldı. 


Haber Kaynağı : 12punto

Anayasa Mahkemesi Bekir Bozdağ Can Atalay Erkan Baş FETÖ Fetullah Gülen