Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Avukatı duyurdu: Ege Akersoy hakkında yeni gelişme!

İktidara yakın vakıf ve derneklerin düzenlediği Filistin yürüyüşünde ‘Tevhid’ bayrağı taşıyan İsmail Aydemir’e yumruk atan üniversite öğrencisi Ege Akersoy’un tutukluluğuna itiraz edildi.

Avukatı duyurdu: Ege Akersoy hakkında yeni gelişme!

AKP’ye yakın vakıf ve derneklerin İstanbul Galata Köprüsü’nde düzenlediği Filistin'e destek yürüyüşünde elinde ‘tevhid’ bayrağı taşıyan İsmail Akdemir’e yumruk atan Yıldız Teknik Üniversitesi 4. sınıf öğrencisi Ege Akersoy, gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

Akersoy’un avukatı Ali Öztürk, Marmara Cezaevi’ndeki müvekkilini ziyaret etti. Tele1'in haberine göre avukat Öztürk, “Bugün öğleden sonra itirazımızı yapacağız. Olumsuz bir sonuç çıktığı takdirde iddianamenin hazırlanmasını bekleyeceğiz” dedi.

Akersoy’un bir an önce tahliye olup, okulunu bitirmek istediğini söyleyen Öztürk, “Eğer bu olay sosyal medyaya yansımasaydı bırakın tutuklanmayı kesinlikle adliyeye bile sevk edilmezdi” ifadelerini kullandı.

Öztürk, şunları kaydetti:

“Ayın 8’i ile 18’i arasında final vizeleri başlıyor ve son sınıf öğrencisi. Hayatından bir yıla mal olabilir. Sosyal medyada bu şekilde yer almasından büyük bir rahatsızlık ve üzüntü duyuyor.

Ege’nin fiilinde halkı kin ve düşmanlığa tahrik edecek hiçbir şey yok. O esnada bir tehlike oluşmadı, oluşma ihtimali belirmedi ama gözaltına alındığı andan itibaren farklı kesimlerden yapılan farklı paylaşımlar olayı bu noktaya taşıdı. Neticede kendisi bir davanın, bir ideolojinin öncüsü olarak bir eylemde bulunmadı.”


Haber Kaynağı : 12punto

Ege Akersoy