Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,0698
Dolar
Arrow
34,2356
İngiliz Sterlini
Arrow
44,4960
Altın
Arrow
2993,0000
BIST
Arrow
8.654

Aydın'daki yangın Muğla'ya ulaştı: Bir mahalle tahliye ediliyor

Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde dün başlayan ve kısa sürede büyüyerek Muğla'nın Kavaklıdere ilçesine kadar ulaşan yangın, çevredeki yerleşim yerlerini tehdit etmeye devam ediyor.

Aydın'daki yangın Muğla'ya ulaştı: Bir mahalle tahliye ediliyor

Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde başlayan ve Muğla'nın Kavaklıdere ilçesine kadar ulaşan yangın nedeniyle, Kavaklıdere'ye bağlı Yeşilbağcılar Mahallesi kısmen tahliye ediliyor.

Yangının yerleşim yerlerine yaklaşması üzerine AFAD ve Jandarma ekipleri, özellikle yaşlılar, çocuklar, kadınlar ve hayvanların güvenliğini sağlamak için tahliye çalışmalarına başladı.

Yoğun rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, bölgedeki vatandaşlar için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Ekipler, tahliye işlemlerini sürdürerek vatandaşların güvenli alanlara ulaştırılmasını sağlıyor.

Yangının yayılmasını engellemek amacıyla iş makineleriyle boş alanlar oluşturuluyor ve alevlere hem havadan hem de karadan müdahale ediliyor. Bölgedeki endişeli bekleyiş ise sürüyor.

"CANIMIZI MALIMIZI ZOR KURTARDIK"

Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde çıkan orman yangınından etkilenen ve arazileri zarar gören Lütfü Yazar, "Ben 65 yıldır böyle bir şey görmedim. Köyümüzde yeşil alan kalmadı, her taraf yandı. Kendi canımızı ve malımızı zor kurtardık" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynağı : İHA

AFAD Aydın Jandarma muğla müdahale orman yangını