Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ayhan Bora Kaplan davasında dikkat çeken 'yakalama kararı' ayrıntısı: Müfettiş raporuna yansıdı!

Ayhan Bora Kaplan davasında adı geçen üst düzey emniyet mensuplarıyla ilgili hazırlanan müfettiş raporunda, davanın firari sanığı Serdar Sertçelik’in ayağında elektronik kelepçeyle 27 Kasım’da evinden ayrılmasının üzerinden tam 9 gün sonra sınır kapılarına “yakalama” talimatı verildiği ortaya çıktı.

Ayhan Bora Kaplan davasında dikkat çeken 'yakalama kararı' ayrıntısı: Müfettiş raporuna yansıdı!

Ayhan Bora Kaplan davasında örgütün 2 numarası olarak tanıtılan ve gizli tanık olarak ifade veren firari Serdar Sertçelik’in "yalan ve iftiralarla dolu 19 sayfalık beyanları kendisine zorla imzalattırıldığını" ileri sürerek Ankara emniyetini suçlamasının ardından eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik’in de aralarında bulunduğu 7 şüpheli tutuklanmıştı. 

RAPOR TAMAMLANDI

İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen mülkiye müfettişi, şüpheli polisler hakkında raporu savcılığa teslim etti. Hürriyet’te yer alan habere göre, 84 sayfalık raporda gizli tanığın firarına ilişkin çarpıcı tespitlere yer verildi.

Sertçelik’e 18 Ekim 2023’te elektronik kelepçe takıldı. İlk ihlal sinyali de 19 Ekim’de kayıtlara geçti. Sertçelik daha sonra 26 Ekim, 30 Ekim, 31 Ekim, 1 Kasım, 2 Kasım, 9 Kasım, 19 Kasım, 20 Kasım 2023 tarihlerinde ihlallerini devam ettirdi. Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nce, Sertçelik’in yaptığı ihlaller kolluk kuvvetlerine bildirilmediği bilgisi müfettiş raporuna yansıdı.

9 GÜN SONRA BİLGİ VERİLMİŞ!

Raporda, Sertçelik’in en son 27 Kasım’da yaptığı ihlalin Polis Merkezi Amirliği’ne geç bildirildiği belirtildi. Raporda Sertçelik ile iletişimin kopmasının ardından yapılan işlemlere ilişkin olarak da şöyle denildi:

“Sertçelik’le iletişim kopması akabinde yapılan çalışmalar Sertçelik’in değişik zamanlarda ikametgâhına gidilerek adreste bulunup bulunmadığı konusunda araştırma yapılması ve şahısla irtibatının koptuğu günden 9 gün sonra 5 Aralık 2023 tarihinde 80 İl Emniyet Müdürlüğü’ne ve Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı’na, yurt dışına çıkma ihtimali ve yakalanmasına yönelik hudut kapılarından ve illerin geçiş çıkışlarında uygulama noktalarında duyarlı olunması konusunda yazı yazılmasından ibaret olduğu…”


Haber Kaynağı : 12punto

Serdar Sertçelik Ayhan Bora Kaplan elektronik kelepçe