Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

B sınıfı ehliyet kapsamı genişletilebilir!

Bu yılın başlarında yapılan düzenlemeyle B sınıfı ehliyete sahip sürücülerin 125 cc'ye kadar motosiklet kullanabilmesine imkan sağlanmıştı. Yeni iddialara göre B sınıfı ehliyetin kapsamı daha da genişletilerek, A2 sınıfı motosikletlerin de kullanılabilmesine imkan sunulacak.

B sınıfı ehliyet kapsamı genişletilebilir!

B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 cc'ye kadar motosikletleri kullanarak şehir içi ulaşımlarını daha pratik ve ekonomik bir hale getirmesi, yetkilileri ek maddeleri kabul etmek için ikna etmiş gözüküyor.

Webtekno'da yer alan iddialara göre yeni düzenleme ile birlikte, B sınıfı ehliyete sahip olan sürücüler, herhangi bir sürücü kursundan "motosikletler için uygulama direksiyon eğitimi alması" şartıyla A2 sınıfı motorları da kullanabilecek.

A2 SINIFI MOTOSİKLET ÖZELLİKLERİ

A2 ehliyet ile iki tekerlekli motosikletler için 35 kW, üç tekerlekli motosikletler için de 15 kW sınırı bulunuyor. Bu ehliyet sınıfında kullanılabilecek olan motosikletlerin kW/kg oranının 0,2'yi geçmemesi gerekiyor. Öte yandan bu ehliyet kategorisinde herhangi bir silindir hacmi limiti bulunmuyor.


Haber Kaynağı : 12punto

B sınıfı ehliyet motosiklet