Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Bakan Yerlikaya’dan Iğdır İl Emniyet Müdürü’nün videosuna tepki: ‘Sakız çiğneyerek olmaz’

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Iğdır İl Emniyet Müdürü Erden Sakarya’nın belediyenin işten çıkardığı işçileri ziyaret ettiği sırada sakız çiğnediği görüntülerle ilgili ''Hiçbir yerde sakız çiğneyerek ister suçluyu veya gözaltı kararlı olan birini veya başka bir meselede bu şekilde davranmasını kabul eden bir vali de olmadım, bakan da değilim. O münferit bir olaydır, gereğini yaparım" açıklamasını yaptı.

Bakan Yerlikaya’dan Iğdır İl Emniyet Müdürü’nün videosuna tepki: ‘Sakız çiğneyerek olmaz’

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda, kolluk uygulamaları ve insan haklarının korunması hususunda yaptığı bilgilendirme sonrası milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

''GEREĞİNİ YAPARIM"

Iğdır İl Emniyet Müdürü Erden Sakarya'nın, Iğdır Belediyesi'nde işten çıkartılan işçilerin eylemine yaptığı ziyaret sırasındaki davranışlarıyla ilgili iddialar üzerine Yerlikaya, "Hiçbir yerde sakız çiğneyerek ister suçluyu veya gözaltı kararlı olan birini veya başka bir meselede bu şekilde davranmasını kabul eden bir vali de olmadım, bakan da değilim. O münferit bir olaydır, gereğini yaparım." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

DEM Partili Iğdır Belediyesi’nin işten çıkardığı işçilerin oturma eylemini ziyaret eden Iğdır Emniyet Müdürü Erden Sakarya, ‘itidal’ çağrısında bulunarak "Öncelikle bu kutsal günlerde muharrem ayının başında böyle adaletsiz, hukuksuz, haksız bir işlem olmaz. Sizden bir ricam, haklı, hukuksal durumunuzu muhafaza etmeniz. Bu şekilde gösterilere hukuk çerçevesinde devam etmeniz. Size karşı dışarıdan gelecek olan her türlü saldırı, emniyet güçleri tarafından bertaraf edilecektir. Allah'tan size sabır diliyorum. Hak, hukuk, adalet diyorsunuz benim inancımda hak, hukuk, adalet en kısa zamanda tecelli edecektir" ifadelerini kullanmıştı.

Sakarya’nın ziyaret sırasında sakız çiğnediği görüntüler sosyal medyada gündem olmuştu.


Haber Kaynağı : 12punto

Ali Yerlikaya Iğdır Emniyet Müdürü Erden Sakarya